Hutbankie
Image default
Bedrijven

Thuis schoonmaken is niet het einde van de wereld

Eigenlijk wordt het schoonmaken thuis vaak eindeloos uitgesteld omdat mensen het niet bepaald leuk vinden. Je huis op een grondige manier reinigen kost per slot van rekening veel tijd en energie. En dit spenderen mensen liever met hun gezin of buiten met vrienden. Je dient wel echt met regelmaat schoon te maken, aangezien je anders een vies huis krijgt. Natuurlijk zijn er ook fanatiekelingen die genieten van urenlang schoonmaken. Overigens is teveel schoonmaken ook weer niet goed. Een schoon huis is echter wel pure noodzaak, omdat je beter tot rust komt wanneer je woning lekker fris en schoon is. je hygiëne is erg belangrijk. Het creëert rust in je hoofd.

Lekker veel poetsen

Je kunt ervoor kiezen om een schoonmaakmachine te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een schoonmaakmachine te worden. Een professioneel bedrijf inhuren is leuk, maar stiekem wel zonde van je geld. Ga dus vooral zelf aan de slag in huis. Bedenk van tevoren wat je allemaal wilt gaan doen en maak een soort van tijdsschema. Bedenk ook welke schoonmaakmiddelen je gaat gebruiken en wat elk middel precies doet. Een glasreiniger is weer iets anders dan een allesreiniger bijvoorbeeld. Haal sponsjes, microvezeldoekjes en borstels in huis. Met name microvezeldoekjes zijn erg handig, aangezien ze grondig kunnen reinigen. Bovendien laten ze geen strepen achter. Oppervlaktes krijg je goed schoon met microvezeldoekjes. Je moet er wel voor zorgen dat je regelmatig poetst en niet maar één keer per maand bijvoorbeeld. Voorkom insectenplagen en ernstige schimmelvorming en poets met regelmaat. Uiteindelijk zul je blij zijn dat je het hebt gedaan.

Vervelende klusjes uitstellen

Heb je besloten geen schoonmaakmachine in huis te halen, maar zelf lekker aan de slag te gaan, dan is het goed om oude kleding te dragen. Draag geen kleren die kunnen scheuren of eenvoudig vies worden. Zet je favoriete muziek op en ga dan lekker aan de slag. Voor je het weet kun je achterover leunen en genieten van je schone en frisse huisje. Werk bijvoorbeeld met een lijstje wat je afstreept als je iets gepoetst hebt.

 

https://omnimar.nl/36-machines