Hutbankie
Image default
Bedrijven

De voordelen van hout kopen bij een groothandel

De voordelen van hout kopen bij een groothandel

Er zijn heel veel voordelen verbonden aan het doen van inkopen bij een groothandel hout. Bij een groothandel worden producten in grote hoeveelheden gekocht en dan worden deze producten doorverkocht aan verschillende bedrijven die deze producten weer kunnen doorverkopen of kunnen gebruiken bij de doorverkoop van andere producten. Doordat de producten door groothandels in grote hoeveelheden ingekocht worden, krijgen zij hier vaak korting op. Hierdoor kunnen groothandels de producten ook weer voor goedkoper doorverkopen. Daarnaast is het ook fijn dat groothandels vaak een grotere collectie aanbieden dan andere winkels. Zo is er voor iedereen altijd wel wat te vinden bij een groothandel.

Lagere prijzen dan bij normale winkels

Een van de grootste voordelen van het inkopen doen bij een groothandel hout is dat het vaak een stuk goedkoper is dan inkopen bij een normale winkel. Dit komt onder andere doordat groothandels het hout zelf ook vaak in grote aantallen inkopen en daardoor genieten van hoge kortingen bij de inkoop. Dit zorgt ervoor dat ze hun hout ook voor goedkoper door kunnen verkopen. Daarnaast zijn de prijzen ook lager omdat groothandels vaak minder kosten maken dan normale winkels. Dit komt doordat groothandels geen personeel hoeven te betalen voor in verschillende vestigingen. Soms heeft een groothandel zelfs alleen maar een online shop, en anders vaak maar één vestiging.

Ruimere keuze dan bij normale winkels

Naast het feit dat alles voor een lagere prijs verkocht wordt, is het aanbod negen van de tien keer ook een stuk ruimer. Zo kun je in een groothandel vaak meer soorten hout vinden dan bij een standaard bouwmarkt of iets in die richting. Dit komt doordat groothandels bij de inkoop ook vaak meer keuze hebben en door de grote inkoop aantallen voor meer soorten kiezen. Op het moment dat je op zoek bent naar een specifieke soort hout wat niet in een normale bouwmarkt te vinden is, kan het slim zijn om naar een groothandel te gaan. De kans is namelijk groot dat je het daar wel zult vinden.

 

https://www.vandenberghardhout.com/nl/