Hutbankie
Image default
Auto's en Motoren

Met welke kosten moet je rekening houden bij het spoelen van de automaatbak

Kosten van de automaatbak spoelen

De kosten voor het spoelen van de automaatbak hangen af van verschillende factoren:

  • de automaatolie speelt een belangrijke rol in de prijs. Een B merk olie is in de meeste gevallen veel goedkoper dat de originele automaatolie. 

  • het wel of niet vervangen van de filter is ook van invloed op de prijs.

  • op internet staan vaak prijzen zonder BTW, waardoor deze prijzen lager lijken, maar dus eigenlijk hoger zijn.

Zoals eerder vermeld is, verschillen de prijzen. De prijzen lopen van ongeveer €280,00 tot €325,00. €280,00 geldt voor multitronic automaten en €325,00 geldt voor powershift automaten. In de meeste gevallen zijn de prijzen inclusief reiniger, filter en 15 liter hoogwaardige olie en BTW. 

Waarom de automaatbak laten spoelen? 

Door vervuiling van de automaatolie, door onder andere slijtage, raken de oliekanalen verstopt en de lamellen vervuilt. Uiteindelijk kan dit tot gevolg hebben dat de automaatbak, gereviseerd, vernieuwd moet worden of dat er andere soort reparaties nodig zijn die veel geld kunnen kosten. Dit kan zelfs al bij lagere kilometerstanden voorkomen. Om deze redenen is het belangrijk dat een automaat periodisch na een bepaalde tijd professioneel wordt gespoeld en gereinigd. 

Hoe wordt de automaatbak gespoeld?

De automaatbak wordt gereinigd met een gepatenteerde reiniger die aan de automaatolie wordt toegevoegd. Deze reiniger zorgt ervoor dat al het vuil, aanslag en sludge in de automaatbak loskomt. Dit gebeurt met een lopende motor en duurt ongeveer 45 minuten. Na deze stap wordt de vervuiling weggespoeld met schone olie. Het gepatenteerde reinigingsmiddel dat wordt gebruikt, is wetenschappelijk bewezen onschadelijk te zijn voor een automaat. De speciale reiniger zorgt ervoor dat alle vervuiling oplost, waardoor wordt voorkomen dat vastzittend vuil losweekt en in de nieuwe olie gaat rondzwerven en weer dezelfde problemen veroorzaakt.