Hutbankie
Image default
Auto's en Motoren

Wat kost auto glascoating en wat zijn de voordelen?

Als autobezitter wil je natuurlijk dat je auto er zo lang mogelijk nieuw uitziet. Door je auto te laten glascoaten, geef je je lak een extra beschermingslaag. Maar wat kost dat nou eigenlijk en wat zijn de voordelen van auto glascoating?

Wat is auto glascoating?

Auto glascoating is een beschermende laag die wordt aangebracht op de lak van je auto. Het wordt ook wel keramische coating genoemd. Deze coating bestaat uit siliciumdioxide en titaniumdioxide, waardoor het een glasachtige laag vormt over de lak van je auto.

Voordelen van auto glascoating

Auto glascoating biedt verschillende voordelen voor de lak van je auto. Zo beschermt het je lak tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling, zure regen en vuil. Ook zorgt het ervoor dat de lak minder snel krast, waardoor je auto langer mooi blijft. Bovendien maakt auto glascoating het makkelijker om je auto schoon te maken. Vuil en water blijven namelijk niet aan de coating plakken, waardoor je auto langer schoon blijft.

Wat zijn de kosten van auto glascoating?

De kosten van auto glascoating zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type coating, de grootte van je auto en de staat van de lak. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €1500. Dit lijkt misschien veel geld, maar bedenk wel dat je lak een extra beschermingslaag krijgt waardoor je minder snel nieuwe lak hoeft aan te brengen. Bovendien kan het de waarde van je auto verhogen wanneer je besluit om hem te verkopen.

Proces van auto glascoating

Het proces van auto glascoating bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt de auto grondig gewassen en gedroogd. Daarna wordt de lak intensief gepolijst om oneffenheden te verwijderen. Vervolgens wordt de coating aangebracht op de lak. Dit gebeurt in meerdere lagen en moet goed uitharden. Het hele proces kan een aantal dagen duren.

Conclusie

Auto glascoating kan een goede investering zijn voor de lak van je auto. Het biedt verschillende voordelen, zoals bescherming tegen invloeden van buitenaf en het makkelijker schoonmaken van je auto. De kosten van auto glascoating zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar bedenk wel dat het de waarde van je auto kan verhogen en de lak van je auto langer mooi blijft. Wil je de auto glascoating prijs? Bekijk dan de Slik Car Detailing website. 

 

https://www.slikcardetailing.nl/