Hutbankie
Image default
Woningen

Waarom juist nu een makelaar zo ontzettend belangrijk is

Nu, wanneer de huizenmarkt op zijn kop staat zou je denken dat je nu geen makelaar nodig hebt, vooral als je je huis verkoopt. Er is toch veel vraag en je weet zeker dat je een koper vindt. Dus waarom zou je nu nog een makelaar nodig hebben? Wij vertellen het je hier!

Huis kopen? Schakel een makelaar in

Als je een huis wilt kopen, is het zeker verstandig een aankoopmakelaar in te schakelen. Als koper sta je op dit moment niet heel sterk in de huizenmarkt, een makelaar kent de huizenmarkt en kan jou tips geven en helpen jouw droomhuis te krijgen. De aankoopmakelaar heeft nauw contact met verkoopmakelaars en kan jou helpen afspraken te maken. Als je ervoor kiest om geen aankoopmakelaar te nemen, moet je zelf achter alle huizen aan gaan. Vaak ben je niet de eerste en het is vooral lastig om bij huizen te komen die te koop staan bij de eigenaar.

Huis verkopen? Waarom heb je een makelaar nodig?

Allereerst is het fijn om een verkoopmakelaar te hebben, omdat zij contact hebben met aankoopmakelaars en snel geschikte en serieuze kandidaten voor je kunnen vinden. Bovendien nemen zij veel werk uit handen, je huis verkopen is in een korte tijd een vrij intensief proces. Denk aan foto’s maken, alle aanvragen behandelen, bezichtigingen inplannen en onderhandelen. Allereerst de vraagprijs bepalen is al een kunst opzich. Een makelaar heeft kennis van de markt en weet vaak al wat je voor je huis kan vragen. Ook regelt hij vaak een taxateur zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

Makelaar inschakelen of niet?

Twijfel je nog of je een makelaar in moet schakelen of niet? Natuurlijk zijn er veel particulieren die veel verstand hebben van de huizenmarkt en gekwalificeerd zijn hun eigen huis te verkopen, maar het kan zeer fijn zijn in sommige lastige situaties om een professional aan je zijde te hebben. Bijvoorbeeld bij het opstellen van het contract, wil je zeker dat dit goed gebeurt.

 

Gerelateerde artikelen

Offerte kozijnen

Wastafel kopen? Zo pak je het aan.

Het bedrijf houdt zich bezig met de marketing en verkoop van commercieel en residentieel vastgoed