Hutbankie
Image default
Auto's en Motoren

Auto laten glascoaten? Ontdek de voordelen en het proces!

Als trotse autobezitter wil je natuurlijk dat je auto er altijd tiptop uitziet en goed beschermd is tegen de elementen. Het glascoaten van je auto is een populaire methode om dit te bereiken. In dit artikel lees je alles over de voordelen van het glascoaten van je auto, het proces en waarom je dit wellicht zou moeten doen.

Glascoaten: wat is het precies?

Glascoating is een laag die wordt aangebracht op de lak van je auto. Deze coating is gemaakt van vloeibaar glas en wordt hard na het aanbrengen. Het resultaat is een harde, beschermende laag op de lak van je auto. Dit heeft vele voordelen voor de bescherming en uitstraling van je auto.

Voordelen van glascoaten

Een van de grootste voordelen van glascoaten is dat het je auto beschermt tegen krassen en kleine beschadigingen. Doordat de coating zo hard is, is de lak van je auto beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is glascoating ook waterafstotend, waardoor vuil en stof minder snel hechten aan de lak. Hierdoor blijft je auto langer schoon en fris.

Een ander voordeel van glascoaten is dat de coating UV-bestendig is. Hierdoor blijft de lak van je auto langer mooi en verkleurt deze minder snel door blootstelling aan de zon. De coating beschermt ook tegen vogelpoep en insecten, die vaak schadelijke zuren bevatten die de lak van je auto kunnen beschadigen.

Auto laten glascoaten: het proces

Het glascoaten van je auto is een secuur proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een professional. Allereerst wordt de lak van je auto grondig gereinigd en ontvet. Vervolgens wordt de glascoating aangebracht. Dit gebeurt in meerdere lagen, waardoor de coating optimaal kan hechten en de dikte van de laag kan worden bepaald. Na het aanbrengen van de coating moet deze uitharden. Dit duurt gemiddeld enkele dagen, waarna de auto nogmaals wordt gepolijst voor een extra glans.

Waarom zou je jouw auto laten glascoaten?

Het laten glascoaten van je auto biedt vele voordelen op het gebied van bescherming en uitstraling. Niet alleen is je auto beter beschermd tegen krassen, vuil en weersinvloeden, ook blijft de lak van je auto langer mooi en is deze beter bestand tegen verkleuring en veroudering. Het is dan ook een slimme investering als je langdurig wilt genieten van een mooie en goed beschermde auto.

 

https://www.autocaredetailing.nl/