Hutbankie
Image default
Bedrijven

Binnenzonwering nodig voor de toekomst

De zomermaanden zijn weer begonnen en de hete dagen zijn weer aangebroken. De dagen dat de ventilatoren helemaal uitverkocht zijn en men alles doet om de hitte in huis buiten te houden.

Klimaatverandering

Er is inmiddels niet meer omheen te komen: het klimaat verandert en de zomers worden heter, misschien wel vergelijkbaar met Zuid-Frankrijk en Spanje. Daar zijn de huizen al sinds jaar en dag op hitte-dagen ingericht. Bijna elk huis beschikt wel over rolluiken om de hitte buiten te houden, terwijl je dat in het Nederlandse straatbeeld eigenlijk niet ziet. Nu zijn rolluiken ook niet erg stijlvol volgens de Nederlandse smaak. Maar de zon in je huis zorgt ervoor dat de hitte lang in je huis blijft hangen. De hitte worden door de meubels geabsorbeerd waardoor een ‘raampje open ’s nachts’ vaak ook niet meer helpt.

Gezondheid

Natuurlijk kan hitte voor allerlei kwaaltjes zorgen, zoals uitdroging. Maar wist je ook dat de zon je huid kan beschadigen als je binnen zit? De meesten van ons hebben in de Natuurkundeles nog geleerd dat UV-staling niet door glas heen kan. Je verbrandt dan namelijk niet: geen rode en pijnlijke huid en ook geen kleurtje. Inmiddels is dit achterhaald. Er zijn namelijk verschillende UV-stralingen. De UV-straling waar je van verbrandt is UV-B-straling. Er is ook nog UV-A straling en die komt dwars door het raam op je huid terecht. Deze zorgt er niet voor dat je voelbaar verbrandt, maar het beschadigt je huid wel. Het zorgt namelijk voor huidveroudering en rimpels. UV-A-werende anti-zonnebrandproducten worden zeker niet voor niets ‘de beste anti-agemiddelen aller tijden’ genoemd. Maar als jij dus met dat mooie weer binnen zit te werken met een lekker zonnetje op je gezicht, wordt je gezicht dus onmerkbaar ouder.

Binnenzonwering Ede

Hoog tijd om maatregelen te nemen! Het weer wordt ook steeds warmer in Midden-Nederland en daarom is binnenzonwering Ede van belang voor de toekomst. Bij binnenzonwering Ede hoef je gelukkig niet direct te denken aan de ouderwetse markiezen van opa en oma. Binnenzonwering Ede bestaat uit vele opties die zon effectief buiten houden in de stijl die volledig bij jouw eigen huis past. Op een stijlvolle manier houd je zo je huis koel in de warmste dagen van het jaar. En door het hele jaar heen beschermt de binnenzonwering je tegen de schade die het zonlicht door het hele jaar heen aan je huid aanricht.