Hutbankie
Image default
Electronica en Computers

Alles over de NAS-server

Alles over de NAS-server

 

Een NAS-server is een computerapparaat dat bestanden opslaat en deelt met meerdere gebruikers in een netwerk. Hij kan worden aangesloten op verschillende opslagapparaten, waaronder harde schijven (HDD’s), solid-state drives (SSD’s) en tapedrives. NAS-servers hebben meestal een of meer harde schijven (HDD’s) of solid-state drives (SSD’s) waarop de bestanden worden opgeslagen. De NAS-server kan ook een tapedrive hebben om een back-up te maken van de gegevens op de harde schijven. De NAS-server kan op het netwerk worden aangesloten met een bekabelde of draadloze verbinding.

Waarvoor worden ze gebruikt?

NAS-servers worden vaak gebruikt om bestanden op te slaan en te delen onder meerdere gebruikers op een netwerk. Een NAS server kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bestanden op te slaan die worden gedeeld door meerdere werknemers op een bedrijfsnetwerk. NAS-servers kunnen ook worden gebruikt om persoonlijke bestanden op te slaan, zoals foto’s en muziek, die worden gedeeld door familie en vrienden.

Waarvoor kun je ze gebruiken?

NAS-servers kunnen worden aangesloten op verschillende soorten opslagapparaten, zoals harde schijven (HDD’s), solid-state drives (SSD’s), en tapedrives. NAS-servers kunnen ook worden verbonden met het internet, zodat mensen overal toegang hebben tot hun bestanden. Het grote voordeel hieraan is, is dat je nooit bang hoeft te zijn dat je iets kwijtraakt. Naast het feit dat alles op de harde schijf wordt opgeslagen, worden er natuurlijk ook verschillende back-ups gemaakt. Op deze manier weet je dus zeker dat je bestanden veilig zijn.

Hoe kies je beste NAS Server?

Wil je de een goede NAS-server? Dan is het aan te raden te kijken bij degene die als best getest is. Deze zijn vaak op basis van allerlei verschillende punten beoordeeld, waardoor de kans vrij groot is dat deze voldoet aan de door jou gesteld eisen. Blijkt toch dat je iets anders zoekt, dan is het verstandig om naar een fysieke winkel te gaan en daar je wensen kenbaar te maken. Zo kunnen ze gemakkelijk met je meedenken en een advies geven op basis van je wensen.