Hutbankie
Image default
Winkelen

Tips om de juiste kleurtemperatuur van LED-panelen te kiezen

Het kopen van LED-verlichting kan voor sommige mensen een uitdagende taak zijn. Het is omdat LEDpanelen in tal van ontwerpen, vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Het kiezen van de juiste kleurtemperatuur is een van de aspecten waar je rekening mee moet houden. De kleur van het licht kan je humeur en de sfeer in je kamer beïnvloeden. De meest voorkomende kleuren LED-verlichting zijn koel wit, daglicht of neutraal wit en warm wit. LED-kleurtemperatuur geeft de helderheid van het licht aan die gerelateerd is aan de temperatuur. U kunt de kleur van LED-licht selecteren op basis van het wattage. Hoe hoger het wattage van de LED, hoe feller het licht zal zijn.

Kies de kleur op basis van uw activiteit

Wanneer u een LED-lichtpaneel koopt, moet u rekening houden met de omgeving waarin u het gaat installeren. Wanneer je op zoek gaat naar de lampen voor de leeshoek, kies dan voor een neutraal licht of daglicht LED paneel. Trouwens, als u een ontspannende ruimte in uw huis, restaurant, spa of salon wilt creëren, kunt u een warmwitte kleur gebruiken. Deze verlichting kan de klanten en huiseigenaren een rustgevend effect geven. Als laatste, als u de donkere kamer of productpresentatie moet verlichten, moet u koelwitte LED-panelen gebruiken. Koel licht is uitstekend geschikt voor product display en onder kastverlichting.

Kleurtemperatuur kiezen voor thuis

Koelwitte LED-lampen worden zelden gebruikt in woonwijken. Dat komt omdat het licht te fel is. Het kan zwaar zijn voor je binnenruimte. Wanneer je op zoek bent naar de juiste kleurtemperatuur voor je slaapkamer, kun je beter warm wit gebruiken. Warme kleuren kunnen u een rustgevende sfeer geven, zodat u comfortabel kunt uitrusten. Dan is de juiste lichtkleur voor de badkamer koel wit. Met een fellere kleur kunt u gemakkelijk make-up aanbrengen of scheren. Warme kleur verlichting moet in de woonkamer worden geïnstalleerd. Zo kun je ontspannen terwijl je tv kijkt. Voor de eetkamer is het aan te raden om een ​​dimmer te installeren. Je kunt het licht dus aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren. Het licht voor de eetkamer moet in balans zijn. Het moet uitnodigend en warm zijn. Het moet echter helder genoeg zijn zodat u het voedsel kunt zien dat u aan het eten bent.