Hutbankie
Image default
Electronica en Computers

Waarom is het handig om een printer thuis te hebben?

Een grote groep Nederlanders heeft een printer in hui staan. Wanneer je iets uit moet printen, bijvoorbeeld belangrijk papierwerk, dan is het prettig dat er ook daadwerkelijk een printer aanwezig is. Het is namelijk erg vervelend om naar een copyshop te moeten reizen om enkele formulieren uit te printen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen voor het aanschaffen van een printer en dat levert meerdere voordelen op. 

Kleurplaten printen voor de kinderen

Kinderen kunnen zich zeer snel vervelen en hebben iets nodig om de tijd te kunnen doden. Hierbij kun je denken aan speelgoed, maar daar kunnen kinderen geen zin in hebben of ze zijn erop uitgekeken. Veel ouders kiezen daarom ervoor om kleurplaten voor de kinderen uit te printen. Dit is een begrijpelijke keuze, want kinderen vinden het leuk om te kleuren en te tekenen. Bovendien is het ook goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Kinderen leren door het kleuren en tekenen namelijk creatief te zijn. 

Freelancers kunnen zelf de administratie doen 

Als je een freelancer bent dan kun je het beste een kleurenlaserprinter kopen. Deze printer is namelijk erg prettig om te gebruiken voor de boekhouding. Je kunt de printer gebruiken om belangrijke documenten af te drukken, maar ook voor het inscannen van facturen. Houd bij het kopen van een printer ook rekening met de prijs van de inkt. Cartridges zijn van een aantal merken aanzienlijk duurder dan gemiddeld. 

Direct foto’s uitprinten 

De kans is groot dat wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, je ook meerdere foto’s gaat maken. Tegenwoordig bewaren we de foto’s die we maken in de cloud, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de foto’s uit wilt printen. Door het kopen van een printer met geschikt fotopapier, kun je alle foto’s die je maakt tijdens je vakantie later thuis uitprinten. Naast dat je hiervoor een printer kan gebruiken, zou je ook een instant fotocamera kunnen kopen. Direct na het maken van de foto, krijg je een fysieke versie van de foto.