Hutbankie
Image default
Gezondheid

Afvallen doe je met een sauna!

Wil je definitief van je overgewicht af? Dan kan een regelmatig saunabezoek aan de sauna je daar zeker bij helpen. Ingepast in een gezond en natuurlijk eetpatroon en voldoende beweging, ondersteunt het je afslankkuur.

Tijdelijk gewichtsverlies 

Tijdens een saunabezoek transpireer je veel oven. Daardoor wegen saunabezoekers na een sessie tot twee kilo lichter. Spijtig genoeg is dit gewichtsverlies maar tijdelijk. Na je bezoek drink je meer om je vochtvoorraad weer aan te vullen. Je vochtreserve op peil houden is onmisbaar. Daardoor verlies je meer opgeslagen vet en val je makkelijker af.

Extra calorieën verbranden

Om je overgewicht te verliezen moet je meer energie (calorieën) verbranden dan je er dagelijks binnen krijgt. Daar helpen onze spieren aan mee. Die gebruiken namelijk dag en nacht calorieën. Zelfs terwijl je rust en in je slaap.

Zorgt voor de nodige ontspanning

Een sessie in de sauna ontspant zowel je lichaam als je geest. Toch verlies je tijdens een bezoek van twintig minuten tot vijfhonderd calorieën. Dit resultaat bekom je pas na twee komt overeen met twee uren wandelen of een uur intensief sporten.

Extra weerstand

Een regelmatig saunabezoek verbetert ook de gezondheid van lichaam en geest. Het versterkt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand. Daardoor blijf je ook tijdens je afslankkuur goed functioneren. Je kunt tijdens je dieet dus zeker de vertrouwde sauna blijven bezoeken.

Andere voordelen van een saunabezoek

Een bezoek aan de sauna betekent meer voor je gezondheid dan afvallen alleen.

Een saunabezoek zuivert je lichaam

Door de hoge temperaturen en overmatig zweten, zuivert de sauna ons van  alle giftige stoffen. Daardoor worden niet alleen onze afvalstoffen, maar ook extra vet afgevoerd.

Echte verjongingskuur voor je huid

Door dat overmatig zweten is een bezoek aan de sauna ook een echte verjongingskuur voor je huid. Onze huidschilfers komen los, waardoor er telkens een nieuwe huidlaag ontstaat. Dat maakt je huid soepel en zacht, en verbetert zijn structuur en elasticiteit.

Heilzaam voor je spieren en gewrichten

Heb je regelmatig last van stijve en pijnlijke spieren en gewrichten? Dan is een regelmatig bezoek aan de sauna zeker iets voor jou. De hoge temperatuur vermindert de spanning en werkt pijnstillend.

Sauna kopen

Wil je ook je privé sauna kopen voor een betere gezondheid en lichaamsgewicht? Voor je een definitieve keuze maakt, maak je dan best eerst kennis met een infrarood sauna van Elite Wellness.