Hutbankie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat zijn de algemene voorwaarden van een advocaat?

Wanneer je een advocaat nodig hebt, is het belangrijk dat je goed weet wat voor voorwaarden er gelden. Er zijn heel wat verschillende advocatenkantoren, en elk van hen hanteert andere voorwaarden. Daarom is het verstandig om je goed te oriënteren voordat je een keuze maakt. In dit artikel bespreken we de algemene voorwaarden van een advocaat.

De voorwaarden verschillen per advocaat en kantoor

Elke advocatenkantoor heeft zijn eigen algemene voorwaarden. Deze kunnen per advocaat of per kantoor verschillen. Sommige advocatenkantoren hebben bijvoorbeeld een minimumbedrag dat je moet betalen, terwijl andere kantoren geen minimumbedrag hanteren.

De tarieven staan ook in de algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden van een advocatenkantoor staan ook de tarieven vermeld.Dit geldt ook bijvoorbeeld voor een incassobureau in Den Bosch. Tarieven kunnen per uur, per dag of per maand worden berekend. Het is belangrijk om hier goed op te letten, want soms zijn er verschillen in de tarieven die worden berekend.

Je zit vast aan de algemene voorwaarden

Als je een advocaat nodig hebt, is het aan te raden om eerst naar de algemene voorwaarden van het betreffende kantoor te kijken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en wat de kosten zullen zijn. Let wel: als je een keuze maakt voor een advocatenkantoor, ben je gebonden aan de algemene voorwaarden van dat kantoor. Dit betekent dat je niet zomaar van kantoor kunt wisselen als je ontevreden bent over de service of de prijs.

De diensten staan in de algemene voorwaarden

Wanneer je een advocaat inschakelt, is het belangrijk dat je weet wat voor soort diensten hij aanbiedt. Sommige advocaten bieden alleen juridische diensten aan, terwijl anderen ook andere soorten diensten aanbieden zoals gespreksvoering of bemiddeling. Let hier goed op, want soms zijn er verschillende tarieven voor deze diensten.

Alles blijft tussen jou en je advocaat

Als je een advocaat inschakelt, is het tot slot belangrijk om te weten dat alles wat je met hem of haar bespreekt vertrouwelijk zal blijven. Advocaten zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van hun cliënten te respecteren. Dit betekent dat ze niet zomaar iets kunnen doorgeven aan andere mensen, zelfs niet als je toestemming geeft. Dit staat dan ook zeker vermeld in de algemene voorwaarden van menig advocatenkantoor en zorgt ervoor dat je zonder gevolgen alles aan je advocaat kunt vertellen.