Hutbankie
Image default
Auto's en Motoren

Kies als bedrijf voor een duidelijke kilometerregistratie

Het kiezen voor een duidelijke en overzichtelijke kilometerregistratie is al bedrijf erg belangrijk. Er komt bij het ondernemerschap een hoop kijken. Wanneer u in uw onderneming werkt met bedrijfswagens, is het van belang dat u uw kilometerregistratie op orde heeft. Het is fijn om zelf te weten waar en wanneer de auto’s zich bevinden, maar daarnaast is het ook belangrijk met het oog op de belastingdienst. U bent namelijk verplicht uw kilometerregistratie op orde te hebben als bedrijf. Wanneer dit niet het geval is, kan dit problemen opleveren bij de belastingdienst. Kies daarom voor een goede en duidelijke kilometerregistratie.

Wat houdt kilometerregistratie precies in?

Kilometerregistratie is eigenlijk precies wat het woord al doet vermoeden, namelijk het registreren van de gereden kilometers. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een bedrijfsauto waar maar een maximaal aantal kilometers privé mee gereden mag worden, kan dit enkel gecontroleerd worden middels kilometerregistratie. Het registreren van het aantal gereden kilometers geeft duidelijkheid voor de werkgever, de werknemer én de belastingdienst. Wanneer u achteraf precies kunt zien waar en wanneer de auto zich bevond, kan er nooit een conflict ontstaan omtrent de gereden kilometers daar het met een goede kilometerregistratie zwart op wit staat.

Ga voor duidelijkheid en rust

Een goede kilometerregistratie geeft duidelijkheid voor alle partijen en creëert daarnaast een stukje rust bij u als werkgever. Daar u verplicht bent alles netjes op orde te hebben omtrent de kilometerregistratie voor de belastingdienst, kan dit wat stress opleveren voor u. U wilt immers geen problemen krijgen achteraf met de belastingdienst en wilt dat het gewoon allemaal op orde is. Duidelijkheid, overzichtelijkheid en daarmee ook rust is wat een goede kilometerregistratie oplevert. En zegt u nou zelf, dat zijn allemaal aspecten die u als werkgever graag ervaart, toch? Kies voor een duidelijke kilometerregistratie, kies voor overzicht!