Hutbankie
Image default
Bedrijven

Wat is een rijplaat en waar je rijplaten huren?

Benieuwd naar wat een rijplaat is, wat je er aan hebt, wat de mogelijkheden zijn en waar en hoe je het beste stalen rijplaten huren kan? In dit blogartikel leggen we dit én nog veel meer uit.

Uitgelegd: wat is een rijplaat

Als je een klus moet uitvoeren en daarvoor materiaal nodig hebt, dan wil je natuurlijk dat alles zo gemakkelijk mogelijk gaat. Dit geldt zeker voor bouwwerkzaamheden! Rijplaten zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de toepassing waarvoor ze worden gebruikt. Rijplaten zijn namelijk stevige platen die je kunt gebruiken om een pad of route op een terrein aan te leggen. Op deze manier bescherm je de ondergrond van je kluslocatie en voorkom je schade.

Wat heb je aan een rijplaat?

Rijplaten zijn ideaal voor het beschermen van ondergronden tijdens evenementen of bouwwerkzaamheden. Ze zorgen ervoor dat de ondergrond niet kapot gaat en kunnen ook worden gebruikt om een route of pad op een terrein aan te leggen. Rijplaten zijn gemaakt van stevig materiaal, zodat ze niet krom buigen of breken wanneer erop gereden wordt.

Verschillende soorten, maten en materialen

Rijplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Zo zijn er bedrijven die uiteenlopende maten aanbieden: bijvoorbeeld 4 meter lang, 1 meter breed en 20 millimeter dik (kunststof) of 5 meter lang, 1,5 meter breed en 15 millimeter dik (staal). Rijplaten kunnen ook worden gemaakt van rubber of polyethyleen (PE), maar deze materialen zijn minder stevig dan kunststof of staal.

Voor uiteenlopende toepassingen

Of je nu straatwerk wilt beschermen of eenvoudigweg een route of pad wil aanleggen, met rijplaten ben je altijd verzekerd van een stevige basis! Dankzij de verschillende soorten, maten en materialen is er altijd wel eentje die perfect past bij jouw project. Denk bijvoorbeeld aan de huur stalen rijplaten als je op zoek bent naar zekerheid en extra sterkte of aluminium rijplaten als je iets lichters zoekt dat toch stevig genoeg is voor jouw doeleinde.

Waar kun je rijplaten huren?

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in stalen rijplaten verhuur, bijvoorbeeld Kolbe Rijplaten en Transport B.V. uit Dalfsen. Hier huur je probleem stalen rijplaten en vaak ook andere, verwante zaken, zoals bouwhekken. Bij welke specialist jij aan het juiste adres bent hangt af van je locatie, de bouw- of festivallocatie, het budget en specifieke wensen met betrekking tot afmetingen, materiaal en beschikbaarheid.

Als je een of meerdere rijplaten wilt huren, kan dat gemakkelijk online. Veel bedrijven hebben zowel kunststof als stalen rijplaten voor verhuur je beschikbaar en zijn direct bereikbaar bij eventuele vragen. Ook kun je online direct een offerte aanvragen.

https://kolbe.nl/