Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

Dit is wat je moet weten over een hybride auto

 

Auto’s zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, maten, uitvoeringen, noem het maar op. Daarbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit een brandstofauto of een elektrische auto. Maar waarom zou je kiezen als je ook beide kunt hebben? Een hybride auto heeft het namelijk allebei. Wil jij meer weten over een hybride auto? Lees dan snel verder. 

 

Wat is een hybride auto?

 

Sommige mensen denken dat een hybride auto hetzelfde is als een elektrische auto. Toch is dat niet het geval. Een hybride auto heeft twee verschillende motoren, namelijk een verbrandingsmotor en een elektrische motor. In de meeste gevallen werken beide motoren tegelijkertijd om ervoor te zorgen dat het verbruik en de uitstoot van de auto naar beneden worden gehaald.

 

Soorten hybride auto’s

 

Er zijn drie soorten hybride auto’s: volledig hybride, half hybride en plug-in hybride. Bij een volledig hybride auto is het mogelijk om volledig op de elektromotor te rijden. Bij een half hybride is dit niet mogelijk. Hier werken beide motoren tegelijkertijd om ervoor te zorgen dat je zo voordelig mogelijk op jouw bestemming aankomt. De plug-in hybride is de enige hybride die je oplaadt door middel van een stekker. Bij de volledig en half hybride auto’s laadt de elektromotor zelf op. Met een plug-in hybride is het mogelijk om korte afstanden volledig elektrisch te rijden.  

 

De voordelen

 

Een voordeel van een hybride auto is dat de elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Op deze manier draag je bij aan een beter milieu. Daarnaast is het opladen van de auto een stuk goedkoper dan wanneer je een brandstofauto vol moet tanken.

 

De nadelen

 

Een nadeel is dat de aanschafprijs van een hybride auto hoger is dan de aanschafprijs van een brandstofauto. Daarnaast ben je bij een plug-in hybride afhankelijk van laadpunten. 

 

Aanbod hybride auto’s

 

Naast gloednieuwe hybride auto’s zijn er ook veel occasions verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld een ruime keuze uit Hybride Renaults, waaronder de Renault Megane occasions. Daarnaast zijn er veel andere merken die ook hybride auto’s verkopen. Door het ruime aanbod vind je vast de hybride auto waar jij naar op zoek bent.

 

https://www.bochane.nl/