Hutbankie
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet u een nieuwe zekeringkast krijgen?

Als u geen gekwalificeerde elektricien bent, is het eerlijk om niet te weten wanneer u een nieuwe zekeringkast moet krijgen, omdat deze niet echt duidelijke waarschuwingssignalen geven. Als u echter elektrische afwijkingen in uw huis ervaart, kan dat betekenen dat u uw zekeringkast moet repareren of vervangen. Het is echter aan te raden om contact op te nemen met uw plaatselijke elektricien Nijmegen om u te adviseren en de echte problemen op te sporen. Laten we eens kijken naar enkele redenen waarom u mogelijk een nieuwe zekeringkast nodig heeft. Een van de redenen is de bescherming tegen elektrische branden. Een veelvoorkomend probleem met zekeringkasten is oververhitting omdat ze een oud ontwerp hebben. Oudere zekeringkasten kunnen soms last hebben van slechte kabelverbindingen, wat de belangrijkste oorzaak is van oververhitting en dus elektrische branden veroorzaken. Een andere reden om een ​​nieuwe zekeringkast aan te schaffen is als uw huidige zekeringkast oud of erg oud wordt. Als uw lichten blijven flikkeren of uw stopcontacten niet lijken te werken zoals voorheen, dan is dit een zeker teken dat uw zekeringkast niet meer goed werkt. Het is eigenlijk gebruikelijk om zekeringkasten te zien die meer dan tien jaar oud zijn om deze problemen te ervaren.

Asbest flits en volledige zekeringkast

Als uw huidige zekeringkast een asbest beveiliging heeft, is de kans groot dat u deze moet vervangen, vooral als het mineraal overal in uw huis wordt gebruikt.Houd er rekening mee dat asbest gevaarlijk is. Hoewel ze niet meer worden gebruikt, werd asbest in het verleden gebruikt voor flits schermen, wat betekent dat u het risico loopt dat er vezels vrijkomen. Aan de andere kant, als je huidige zekeringkast vol is en je hebt extra circuits nodig, vooral als je je huis verbouwd en bijvoorbeeld wilt overstappen op een elektrische oven of een nieuw verwarmingssysteem wilt toevoegen, dan is het hoog tijd dat je een nieuwe aanschaft. zekeringkast.

Bel een professionele elektricien

Als u besluit dat u uw zekeringkast wilt vervangen, dan is het essentieel dat u gebruik maakt van de service van een gekwalificeerde elektricien. Bij elke installatie moet je namelijk voldoen aan de bouwvoorschriften. Interessant is dat de klus niet veel tijd kost, afhankelijk van de grootte van uw eigendom en of uw huidige bedrading in goede staat is. Elke professionele gekwalificeerde elektricien zal u altijd laten weten hoe lang de vervanging zal duren, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen, storingen kunt voorkomen en ongemakken kunt beperken.