Hutbankie
Image default
Woning en Tuin

5 Tips voor het kiezen van de beste vloer

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, dan komt daar behoorlijk wat bij kijken. Je moet namelijk kiezen uit verschillende soorten tegels en houtsoorten, en daarnaast ook nog eens bepalen welke kleur het beste bij je woning past. Gelukkig zijn er genoeg tips te vinden om de juiste beslissing te maken! In dit artikel geven we je 10 handige tips voor het kiezen van de beste vloer. Je kunt de tegels laten leggen door een expert.

Tip #01: Kies een vloer die bij je woning past

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, is het belangrijk dat je kiest voor een type en kleur die bij je woning past. Een te donkere vloer in een kleine ruimte zorgt namelijk snel voor een drukkend gevoel, terwijl een te lichte vloer in een ruimte met veel raampartijen kan overweldigend aanvoelen.

Tip #02: Let op het onderhoud

Als je kiest voor een houten vloer, dan is het belangrijk om te weten dat deze regelmatig moet worden geolied of gewassen. Tegels zijn hier makkelijker in onderhoud, maar kunnen wel sneller kapot gaan.

Tip #03: Pas op met gladde vloeren

Gladde vloeren zijn niet alleen lastig te onderhouden, maar ook nog eens gevaarlijk. Als je kiest voor een gladde vloer, zorg dan dat je anti-slipmiddelen gebruikt en let extra goed op bij het schoonmaken.

Tip #04: Kies de juiste tegelmaat

Tegels komen in allerlei verschillende maten en soorten. Het is belangrijk om te weten welke maat tegel je wilt gebruiken, voordat je naar de winkel gaat. Een te grote tegel kan namelijk lastig te leggen zijn, terwijl een te kleine tegel snel kan breken.

Tip #05: Ga voor een natuurlijke look

Als je kiest voor houten vloer, dan is het belangrijk om te gaan voor een natuurlijke look. Dit betekent dat je kiest voor een houtsoort met een rustige kleur en structuur. Je wilt namelijk niet te veel contrast in je vloer, omdat dit snel te druk kan worden.