Hutbankie
Image default
Hobby en vrije tijd

Je eigen bandje

Het is een droom voor veel muzikanten: beginnen van een eigen band en daarmee ook de hele wereld mee kunnen rond touren. Je zal klein moeten beginnen en de juist mensen om je heen weten te vinden. Met een beetje geluk breng je meteen een klapper van een single naar buiten en breek je door in de muziekwereld. Ben jij op zoek naar wat tips om een eigen bandje te starten en de verschillende aspecten waar jij dan vervolgens op moet letten? Lees dan vooral verder.

Vind de juiste mensen

Ontzettend belangrijk is om de juiste mensen te vinden. Zorg ervoor dat je samenkomt met mensen die jij door en door vertrouwt. Het heeft geen zin om wrijving binnen je eigen band te krijgen. Hierdoor zul jij je droom niet kunnen najagen als je om de haverklap met elke samenstelling de band verbreekt. Ben dus zeker kritisch naar de mensen waar je mee samenwerkt. Neem niet genoegen met minder. Als jij echt wat wil opbouwen dan is het echt belangrijk dat je een sterke ondergrond bouwt voor je band. Kies daarom misschien voor de technisch slechtere drummer, maar die wel iemand is die jij kan vertrouwen, in plaats van de technisch betere drummer die waarschijnlijk alles doet waar die zin in heeft. Let goed op welke samenstelling je pakt.

Oefenplek

Het is belangrijk dat jij en je band een plek hebben om te gaan oefenen. Een garage is bijvoorbeeld een goede plek om te oefenen. Je kan alleen misschien de akoestiek verbeteren, of kan in ieder geval beter, maar dat moet de pret niet drukken.

Optreden

Treed zo veel mogelijk op. Al zijn het de kleinste podia. Het maakt niet uit. Elke ervaring die jij en je band kunnen opdoen is al ontzettend waardevol. Je zult natuurlijk niet na je eerste succes beginnen met spelen op de grootste festivals. Je droom zou daar natuurlijk wel kunnen liggen, maar dat zou niet je prioriteit moeten zijn. Zorg dat je groeit en ervaring op doet. Neem ook feedback van andere muzikanten aan of je publiek. Dit zijn uiteindelijk mensen die ervoor gaan zorgen je goede of slechte reclame krijgt.

https://conceptualfurniture.com/nl/akoestiek-verbeteren/