Hutbankie
Image default
Auto's en Motoren

Verzekerd van topkwaliteit bij Paruzzi

Op zoek naar essentiële oldtimer onderdelen Kever? Paruzzi is de winkel die je zoekt. Dit bedrijf bestaat al een jaar of 30 en levert aan klanten in binnen- en buitenland. Paruzzi wordt geleid door Evert Poelman en Wim de Keijzer en is gevestigd in Yerseke, maar daar hoef je niet perse naar toe. Het complete assortiment Volkswagen classic parts staat online. Bestellingen kun je 24/7 en 365  dagen in het jaar plaatsen. Op dit moment is onder meer het volgende voor Beetle motoren op voorraad:

-pakket van I-beam drijfstangen van het AA-label, met een lengte van 137 mm;

-EMPI carterventilatie set voorzien van een carterventilatie-box inclusief wasbaar filter;

-big-bore zuigerveren set met een boring van 88.0 mm;

-billet ovaal luchtfilter toepasbaar op Weber IDF, Dellorto DRLA en EMPI HPMX en D-series;

-benzinepomp revisie-set voor de type 1 motor 1200 cc tot en met 7.1965 en type 3 motor t/m 7.1965.

Dit is een willekeurige greep, het aanbod is eindeloos groot en afwisselend.

Naast technische componenten voor klassieke Volkswagens kun je op www.paruzzi ook terecht voor tips op het gebied van Kever restauratie. En mocht je bepaalde onderhoudsproducten nodig hebben, ook die levert Paruzzi. Een paar voorbeelden:

-automatische transmissie vloeistof;

-cabriolet kapreiniger;

-koper montagepasta.

Laatstgenoemde gaat trillen en piepen van bepaalde onderdelen tegen. De pasta is ook geschikt om boutverbindingen te demonteren en remdeelsegmenten te monteren.

Professionele gereedschappen zijn een must als je zelf je Kever of andere VW Classic onderhoudt. Paruzzi heeft veel tools in de aanbieding. Belangrijke merken zijn CSP Products, Laser en Force. De Force momentsleutel 42-210 Nm, kunnen we van harte aanbevelen. Een momentsleutel zorgt voor precies de goede kracht bij het aandraaien van moeren en bouten. Je hoort de sleutel klikken zodra de gewenste kracht bereikt is. De sleutel zit verpakt in een handige box waar ook plek is voor een verleng- en koppelstuk.

Tot slot staan we stil bij de categorie bevestigingsmaterialen. Hierbij kun je denken aan DZUS sluitingen voor plaatdelen, slangklemmen, veerringen en zelf borgende moeren. Per item wordt aangegeven hoeveel er in het Paruzzi magazijn liggen. Ook de prijs en het merk staan vermeld.

https://www.paruzzi.com/nl