Hutbankie
Image default
Gezondheid

Kunnen overgangsklachten verminderd worden?

Kunnen overgangsklachten verminderd worden?

Op het moment dat je als vrouw in de overgang komt, is de kans groot dat je te maken krijgt met een aantal klachten. Deze klachten kunnen natuurlijk erg vervelend zijn om last van te krijgen. Daarom zijn er ook veel mensen die zich afvragen of overgangsklachten verminderd kunnen worden. Dit is soms namelijk lastig om te weten. Het is mogelijk om dit te doen, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe je overgangsklachten het beste kunt verminderen. 

Welke overgangsklachten kun je allemaal mee te maken krijgen?

Als je in de overgang zit, heb je te maken met een hormonale verandering. Dit houdt in dat je lichaam aan het veranderen is met de hormonen. Dit kan voor een aantal klachten zorgen. Eén van de meeste bekende klachten waar je mee te maken kunt krijgen, zijn opvliegers. Deze overgangsklachten kunnen vervelend zijn, maar zijn niet direct problematisch. Als je je afvraagt hoelang duurt de overgang is dit per vrouw verschillend. Daarom is dit een beetje lastig om goed in te kunnen schatten. 

Kijk goed naar de voeding die je eet

In de overgang is voeding één van de belangrijkste dingen om naar te kijken. Op het moment dat je goede voeding hebt, is het namelijk mogelijk om de overgangsklachten flink te verminderen. Op het moment dat je goed naar je voeding kijkt, kun je namelijk minder last krijgen van klachten of zelfs nauwelijks klachten ervaren. De dingen waar je vooral naar moet kijken, zijn de vitaminen en mineralen. Deze heb je namelijk nodig om hormonen te maken. Door goed te eten, hoeft de overgang ook niet zo lang te duren. 

Naast dat het belangrijk is om extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vulling en bouwstoffen binnenkrijgt. Daarom kan het handig zijn om wat meer vezels en eiwitten te gaan eten. Hierdoor is het namelijk mogelijk om meer vulling en bouwstoffen binnen te krijgen voor je lichaam. 

Kijk naar wat extra beweging

Op het moment dat je in de overgang zit, is het erg belangrijk om voldoende te bewegen. Door voldoende te bewegen is het namelijk mogelijk om je lichaam weer een beetje aan het werk te zetten. Daarom wordt het tijdens de overgang aangeraden om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Dit kun je doen door te gaan wandelen, maar je kunt ook gaan fietsen of sporten. 

Het is altijd aan te raden om wat meer te gaan bewegen. Bewegen houdt je lichaam namelijk goed in stand. Je lichaam heeft hierdoor namelijk meer de mogelijkheid om wat meer te moeten doen. Daarom wordt het vaak aangeraden om meer te bewegen. Door jezelf goed te motiveren om meer te gaan bewegen, is het mogelijk om de overgang ook wat prettiger door te komen. Voor veel mensen kan dit heel erg belangrijk gaan zijn om voor te kunnen gaan.