Hutbankie
Image default
Woningen

Zo kun jij een kleine badkamer het beste inrichten

1. Gebruik lichte kleuren

Het doel met een kleine kamer is natuurlijk om het zo groot mogelijk te laten lijken en daar speelt kleur een hele belangrijke rol in. Lichte kleuren weerkaatsen namelijk veel licht en donkere kleuren absorberen weer veel licht. Het is dus slim om je badkamer lichte kleuren te geven, daardoor lijkt de ruimte namelijk een stuk groter.

2. Neem vloerverwarming

Je hebt weinig ruimte en de ruimte die je hebt moet je dus slim gebruiken. Een radiator past daar niet echt in omdat die veel ruimte inneemt. Het perfecte alternatief daarvoor is vloerverwarming. Het verwarmt de hele ruimte en neemt ook nog eens nul plek in, ideaal dus voor een kleine badkamer. Daarbij is een verwarmde vloer ook nog eens heel erg fijn voor de voeten.

3. Gebruik veel spiegels en glas

Aangezien je al weinig ruimte hebt is het geen goed idee om de douche ondoorzichtig te maken en een kleine spiegel te nemen. Dat laat de ruimte namelijk klein en bedompt lijken. Een grote spiegel zorgt ervoor dat je een veel grotere lichtinval hebt over de hele ruimte, hierdoor lijkt je badkamer een stuk lichter.

Ook veel glas bevordert de lichtinval. Een glazen douchedeur en een glazen douchewand zorgen ervoor dat het licht elk stukje van de ruimte kan bereiken. Het maakt ook niet uit hoe klein of in welke vorm je badkamer is, je kunt namelijk gewoon een douchewand op maat laten maken.

4. Een douche-bad combinatie

Een douche-bad combinatie is ruimte technisch de ideale oplossing als je ze allebei graag wilt hebben in je badkamer. Hierdoor kun je in de ruimte van alleen een bad ook nog douchen. Dat is een groot voordeel als je qua ruimte krap zit.

5. Neem multifunctionele meubels

Als je weinig ruimte hebt is het essentieel dat je de ruimte die je hebt goed weet te benutten. Zo kun je bijvoorbeeld achter de spiegel een kastje zetten en de ruimte onder de wasbak heel goed benutten voor het opbergen van handdoeken. Ook kun je in de douche een nis in de muur laten maken om doucheproducten neer te kunnen zetten. Op deze manier kun je nog veel meer manieren verzinnen om de ruimte optimaal te benutten.

6. Zorg voor goede verlichting

Overdag heb je natuurlijk al veel lichtinval omdat je de badkamer lichte kleuren hebt gegeven, een grote spiegel hebt en veel glas hebt gebruikt. Maar in het donker heb je natuurlijk ook genoeg licht nodig. Dat kun je doen door gewoon praktisch een aantal spotjes of iets dergelijks in de badkamer op te hangen. Je kunt echter ook sfeer technisch wat leuks doen met bijvoorbeeld ledverlichting.