Hutbankie
Image default
Bedrijven

Het voortgezet onderwijs

Het onderwijs is Nederland is ontzettend goed geregeld. Er zijn veel verschillende richtingen waardoor iedereen zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen. Een specifieke richting in het Nederlands onderwijs is het voortgezet onderwijs. Na groep acht van de basisschool kan je naar de middelbare school doorstromen, hier zijn verschillende richtingen te vinden. In deze blog gaan we je wat uitleggen over het voortgezet onderwijs.

 

De verschillende richtingen

De eerste richting van het voortgezet onderwijs is het praktijkonderwijs. Dit is een opleiding die leerlingen in 6 jaar tijd klaar maken voor de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan vakken zoals in de zorg en welzijn of techniek. Ook worden de algemene vaardigheden hier ontwikkelend. De volgende richting is het vmbo, ook wel voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs genoemd. Hier zijn ook weer verschillende richtingen in; Basis, Kader, Gemengd en Theoretisch. Door deze verschillende richtingen is er genoeg keus voor iedereen.

 

Ook de havo valt binnen het voortgezet onderwijs. Deze opleiding duurt 5 jaar en bereid leerlingen in principe voor op het hoger beroepsonderwijs. Hier is meer ruimte voor verdieping en hier wordt verwacht dat de leerling zelfstandig kan werken. Je kan je ontwikkelen op 4 verschillende gebieden: cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en gezondheid en natuur en techniek.

 

Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs

Het laatste niveau in het voorgezet onderwijs is het vwo. Dit is een 6-jarige opleiding waarbij de school de leerlingen voorbereid op de universiteit. Er is heel erg veel ruimte voor verdieping bij de leerlingen. Hier kunnen ze ook weer kiezen tussen de 4 richtingen.

 

Schoolfotograaf Amsterdam

Een van de vervelendste momenten op school was toch altijd de schoolfotograaf. Gelukkig zijn er veel fotografen die er een feestje van maken, bijvoorbeeld schoolfotograaf Amsterdam. Hierdoor wordt deze bezigheid meteen leuker er wordt het ook onthouden als een leuke herinnering van de schooltijd. Het is belangrijk om deze herinneringen te bewaren want het is een hele belangrijke periode in je leven.

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotograaf-amsterdam/