Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

Tijd om te vergaderen

Tijd om te vergaderen 

Gedurende een week vinden er over het algemeen wel een aantal vergaderingen plaats op het kantoor. Leveren de vergaderingen ook wat op of is het enkel tijdverspilling? Wij zijn van mening dat vergaderen zeer waardevol kan zijn, indien ze op de juiste manier worden ingestoken. Het is wel belangrijk om vooraf te kijken welk soort vergadering er plaats vindt en welke opstelling hiervoor geschikt is. Lees snel verder en ontdek meer over het vergaderen.

 

Soorten vergaderingen 

Er bestaan verschillende soorten vergaderingen. Elke vergadering is uniek en wordt ingestoken op een andere manier. Een creatieve vergadering heeft een andere inhoud dan een informatieve vergadering. Bij een creatieve vergadering wordt het creatieve brein aan het werk gezet om nieuwe ideeën op te doen en met elkaar te brainstormen. Een informatieve vergadering daarentegen gaat enkel om het zenden en ontvangen van informatie. Daarnaast bestaan er ook korte en efficiënte vergaderingen. Er wordt naar gestreefd om deze vergadering steeds meer plaats te laten vinden binnen de organisaties. Door de informatie beknopt te houden, heeft ook iedereen de volledige aandacht erbij en komt de boodschap over. 

 

Vergaderopstelling 

Zoals we net hebben gezien bestaan er een aantal verschillende soorten vergaderingen. Iedere vergadering wordt op een unieke manier ingestoken en verdient daarom ook een unieke opstelling. Bij een creatieve vergadering gaat het om brainstormen; je hoeft hierbij niet diep na te denken, maar enkel actief te zijn. Door een staande houding aan te nemen ben je actief en klaar voor de vergadering. Bij een langere brainstormsessie is het niet prettig om te blijven staan; er kan dan gekozen worden voor de carré opstelling, zodat men kan gaan zitten. Bij een informatieve vergadering is veel concentratie vereist. Door voor een U-vormige opstelling te kiezen, geef je de spreker de mogelijkheid om interactie aan te gaan met de deelnemers. Een korte en efficiënte vergadering vindt vaak in staande houding plaats. De staande houding neemt een stukje comfort weg, waardoor besluiten sneller worden genomen. 

 

Meubilair voor de vergadering

Het meubilair wat je nodig bent voor een vergadering is afhankelijk van het type vergadering. Om ervoor te zorgen dat iedere type vergadering plaats kan vinden, raden wij aan om een vergadertafel aan te schaffen bij Kato. Daarnaast zijn een aantal stoelen ook handig. Als het financieel mogelijk is, kies dan voor stoelen met een hoog comfort; dit is prettig tijdens een langdurige vergadering. 

https://www.katokantoorinrichting.nl/