Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

How to: uw magazijnruimte optimaal benutten. 2 handige tips en tricks!

How to: uw magazijnruimte optimaal benutten. 2 handige tips en tricks!

Waarschijnlijk bent u bij deze blog uitgekomen omdat u erachter bent gekomen dat u uw magazijnruimte momenteel nog niet optimaal benut. Vaak kan er op een zeer eenvoudige manier al meer ruimte gecreëerd worden. Maar meer ruimte creëren alleen is echter niet voldoende. Net zo belangrijk (en misschien zelfs nog wel belangrijker) is het om de ruimte die u heeft optimaal te benutten. Het grootste rendement behaalt u uiteraard wanneer u de ruimte op zo’n manier weet in te richten dat u op een zo klein mogelijk oppervlak een zo groot mogelijk aantal spullen of goederen kwijt kunt. In deze blog geven wij u graag twee handige tips en tricks waarmee u dit kunt bereiken. Leest u mee?

 

Zoek het hogerop met stellingen

Onze allereerste tip om uw magazijnruimte optimaal te benutten luidt als volgt: zoek het hogerop met stellingen. Magazijnen, maar ook fabriekshallen hebben vaak een dermate hoog plafond dat de ruimte bovenin het pand onbenut blijft en dus eigenlijk als loze of verloren ruimte kan worden beschouwd. Daar waar in een gemiddeld standaard woonhuis een plafond van drie meter hoog al als uitzonderlijk hoog wordt beschouwd, kunnen magazijnen en fabriekshallen wel een plafond van tien meter hoog of zelfs nog hoger hebben. Door stellingen te plaatsen, kunt u de hoogte in werken en wordt een zo groot mogelijk deel van de ruimte die beschikbaar is benut.

 

Verdubbel uw vloeroppervlak met een verdiepingsvloer

Stellingen zijn absoluut niet heilig, want hoe hoger de stelling, hoe moeilijker u bij de bovenste plank kunt komen. Vaak is er dan al een speciale (en kostbare!) heftruck nodig om de producten of goederen op en van de bovenste plank te krijgen. Niet echt ideaal wanneer u nog nooit op een heftruck hebt gereden en bovendien niet over een heftruckcertificaat beschikt. Gelukkig bestaan er naast hoge stellingen nog enkele manieren om de ruimte in een pand met een hoog plafond efficiënt te benutten. Eén daarvan is een verdiepingsvloer. Een verdiepingsvloer, ook wel tussenvloer of etagevloer genoemd, is een vloer bestaande uit een stalen constructie die zonder palen of enige andere vorm van ondersteuning (zelfdragend) tussen twee al bestaande verdiepingen geplaatst kan worden. Met een verdiepingsvloer kunt u uw vloeroppervlak verdubbelen en dat zonder al teveel inspanning en geld. Ontdek zelf de mogelijkheden!

 

https://www.noltemezzanine.nl/