Hutbankie
Image default
Woning en Tuin

Schuifdeur kopen? Dit moet je weten

Een schuifdeur is een ontzettend handig product waar steeds meer mensen voor kiezen. Er zijn een groot aantal redenen te verzinnen waarom een schuifdeur de beste keuze is en in onze blog zetten we die redenen dan ook op een rijtje. Zodat jij een goed beeld krijgt van wat de oplossing is en of je er wellicht ook baat bij hebt. Het staat in ieder geval buiten kijf dat deze deuren op het moment populairder zijn dan ooit te tevoren.

Met een schuifdeur verbind je binnen met buiten

De schuifdeur is een populaire keuze, omdat we naar steeds meer manieren zoeken om de binnenomgeving te verbinden met de buitenwereld. Hoe fijn zou het zijn dat je in de zomer een deur open kunt zetten en dat je het idee hebt dat je gewoon buiten zit? Met een traditionele deur krijg je dat niet voor elkaar, maar met een schuifdeur wel. Er ontstaat een mooie grote doorgang naar je tuin en dat zorgt ervoor dat je het gevoel hebt buiten te zijn terwijl je toch gewoon binnen op de bank of een fauteuil zit.

Gebruiksvriendelijke oplossing

Een schuifdeur is ook een gebruiksvriendelijke oplossing en vooral wanneer je een eenvoudig te bedienen deur hebt. Zo kun je de deur makkelijk openen en door de extra grote doorgang heb je ook voldoende ruimte om bijvoorbeeld met spullen naar binnen te lopen. Denk bijvoorbeeld aan een oversized bankstel dat onmogelijk via de voordeur naar binnen kan. Maar via de tuin en de schuifdeur wordt het een fluitje van een cent. Of met die tassen vol met boodschappen. Die je dan zonder gedoe van buiten naar de keuken kunt vervoeren. 

Luxueuze uitstraling van een schuifdeur

Een schuifdeur zorgt ook een luxueuze uitstraling van je kamer. Zeker wanneer je kiest voor een prachtige schuifdeur van hout of aluminium. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor zwarte schuifdeuren die je kamer en de gevel van je woning een compleet andere look geven. Het voordeel is ook dat je deze deuren van verschillende materialen kunt laten maken en in verschillende kleuren kunt laten spuiten. Dus op dat gebied hoef je jezelf ook geen zorgen te maken dat de keuze hierin vrij beperkt is.

Schuifdeur en de systemen

Een schuifdeur loopt op een rails en nu kun je kiezen voor de traditionele schuifdeur of een harmonica schuifdeur. Een harmonica schuifdeur wordt steeds vaker gekozen, omdat je dan echt je kamer als het ware kunt openzetten. Je voelt nog nooit eerder zo betrokken bij de buitenwereld terwijl je binnen bent. Ook qua ruimte neemt deze deur in de regel minder ruimte in beslag dan een traditionele deur. Kies altijd voor duurzame materialen en zorg ervoor dat ze goed worden onderhouden. Zo verleng je de levensduur van de deur en je kunt er dan ook jarenlang plezier en profijt van hebben. Uiteraard speelt het budget dat je hebt een rol en natuurlijk kun je voor een iets gevoeliger materiaal kiezen als je niet van plan bent om deze deur intensief te gebruiken.

Overtuigd? Bekijk dan direct het volledige assortiment op www.mooideurbeslag.nl.