Hutbankie
Image default
Kinderen

Een weekendje fietsen

Een weekendje fietsen

Je kunt je weekenden vullen met fietsactiviteiten met je gezin. Het maakt niet uit of je kind klein is, want er is altijd wel een fietsmaat die bij je kind past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meisjesfiets 16 inch met een mooie Barbie-afbeelding, een vrolijke roze kleur en accessoires zoals linten, manden of fietsbellen waardoor je kleine meid zeker nog meer zin krijgt in fietsen. Er zijn veel voordelen die je kunt behalen door te fietsen. Voor zowel volwassenen als kinderen biedt fietsen voordelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fietsen onderdeel is geworden van de levensstijl van velen. Als je in het weekend vrije tijd hebt na de dagen ervoor dat je druk was met je werk, dan is tijd doorbrengen met familie het meest geschikt. Je hoeft niet ver te gaan om je gezin mee op excursie te nemen. Gewoon op de fiets door het stadspark gaan kan een leuk en gezond moment van samenzijn zijn. Fietsen kan zo echt een leuke en gezonde bezigheid zijn.

Dingen die je moet voorbereiden als je gaat fietsen met je gezin

Als je van plan bent om je weekend met je gezin te fietsen, dan moet je een dag van tevoren voorbereidingen treffen. Controleer eerst de staat van de fiets waarop je gaat rijden. Controleer de werking van de rem en de staat van banden, ketting en stuur. Zorg ervoor dat alles in goede staat is en perfect functioneert. Voer deze controles uit voor alle fiets units die door alle gezinsleden zullen worden gebruikt. Maak, naast het voorbereiden van de staat van de fiets, ook een lijst van de uitrusting die je mee moet nemen. Tijdens het fietsen is het niet aan te raden om te veel spullen mee te nemen, omdat dit je concentratie tijdens het fietsen kan verstoren. Maak daarom een ​​lijstje met belangrijke spullen die je later zeker nog gaat gebruiken, zodat je niet te veel meesleurt maar ook niet zonder spullen komt te zitten tijdens het fietsen. Zorg ervoor dat de items die je bij je hebt belangrijke, eenvoudige en functionele items zijn, zoals bandenpatches, draagbare pompen, fietssleutels, je sleutelhouder leer en spullen voor eerste hulp. Je moet ook drankjes en eten meenemen, maar alleen als dat nodig is.

Bereid je voor met veiligheidsbescherming en behoud de gezondheidstoestand!

Naast het voorbereiden van je fiets, moet je jezelf ook voorbereiden om gezond en fit te blijven tijdens het fietsen. Het wordt sterk aanbevolen om tijdens het fietsen sportspecifieke kleding, een helm en kniebeschermers te dragen. Zorg ervoor dat de kinderen hetzelfde doen. Hoewel het dragen van een helm tijdens het fietsen niet verplicht is, is het wel nodig om jezelf te beschermen zodat je bij een val niet te veel letsel oploopt. Neem daarnaast een regenjas en een rains rugtas mee als anticipatie als het ineens gaat regenen. Zo blijf je beschermd en kun je in de juiste gezonde en fitte toestand naar huis terugkeren.

Bepaal een fietsroute

Nadat de voorbereiding van de fietsen en uitrusting gereed is, moet je de fietsroute die je gaat volgen bepalen. Aangezien je deze keer je kinderen meeneemt, kun je het beste een parcours kiezen dat niet al te moeilijk is en waar kinderen wel doorheen kunnen. Kies bijvoorbeeld voor een heuvelachtig of landelijk gebied dat een speciaal fietspad heeft, zodat de weg niet te moeilijk en niet te steil is zodat jij en je gezin ontspannen, veilig en comfortabel kunnen fietsen.