Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

Welke social media zijn het grootst in Nederland?

Jij wil je verdiepen op het gebied van social media marketing. Een goed begin is om te kijken welke platformen er in Nederland zoal gebruikt worden, maar aangezien dit er gigantisch veel zijn, zie je door de bomen het bos niet meer. Deze blog is een goede plek om te beginnen, aangezien we je hier introduceren aan de vijf grootste social media in Nederland. Lees snel verder!

5. LinkedIn – 5 miljoen gebruikers

LinkedIn is een platform waar de nadruk erg op de zakelijke markt ligt. Mensen gebruiken het om hun netwerk uit te breiden, maar ook om te laten zien wat ze op zakelijk gebied zoal bereikt hebben. Of we het nou hebben over het vinden van een nieuwe baan, succes met je bedrijf of het opzetten van een podcast – alles waarmee je indruk kan maken, wordt op LinkedIn gedeeld. En met succes! LinkedIn kent alleen in Nederland al 5 miljoen gebruikers en is daardoor een interessant platform voor jou.

4. Instagram – 6,6 miljoen gebruikers

De kans dat we je nog uit moeten leggen wat Instagram is klein. Dit fotoplatform is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste media wereldwijd en kent nu in alleen Nederland al 6,6 miljoen gebruikers. De kanttekening hierbij is dat de voornaamste gebruikersgroep van Instagram jongeren is. Is dit de markt waarop jij je focust, dan is Instagram adverteren zeker een slimme keuze!

3. YouTube – 9,3 miljoen gebruikers

Het eerste videoplatform wat viraal wist te gaan is YouTube. Het knappe aan YouTube is dat het vandaag de dag nog steeds de grootste speler op het gebied van video is. Of jij nou informatie wil vinden over het weer of jezelf wil vermaken met een leuke challenge, YouTube biedt alles wat je wil. Dit weet Nederland als geen ander: met maar liefst 9,3 miljoen gebruikers is YouTube het eerste platform in onze top drie.

2. Facebook – 10,3 miljoen gebruikers

Of je nou je vrienden wil vertellen over je vakantie, je wil mengen in een community over een bepaald onderwerp of wil meebieden op tweedehands producten, Facebook is een plek waar alles samenkomt. Het is dus ook niet gek dat wij Nederlanders gek zijn op dit platform: wat heb je buiten dit platform om verder nog nodig? Als bedrijf kun je vrijwel elke doelgroep bereiken via Facebook, al zien we wel dat steeds minder jongeren nog fanatiek gebruik maken van dit platform.

1. WhatsApp – 12,5 miljoen gebruikers

SMS had een vervanger nodig: we wouden niet langer betalen om berichten te sturen naar vrienden – WhatsApp werd de aangewezen redder in nood. Maar liefst 12,5 miljoen Nederlanders gebruiken dit platform om contact op te nemen met vrienden en familie, maar we zien ook steeds meer bedrijven gebruik maken van WhatsApp als direct communicatiemiddel met hun klanten. Jij binnenkort ook?

Succes!

Door onderzoek te doen welke kanalen je doelgroep zoal gebruikt, zorg je ervoor dat je geen onnodig werk verricht en dat jouw social media marketing gegarandeerd positief werkt. Hulp nodig? Neem eens een kijkje op www.traffictoday.nl en ontmoet een enthousiast team dat met elk medium uit de voeten kan! 

 

https://www.traffictoday.nl/