Hutbankie
Image default
Zakelijk

Welke bedrukte tape moet ik kiezen?

Wil je bouwen aan je merknaam en verstuur je dagelijks veel pakketjes? Dan kan het een mooie vervolgstap zijn om te kiezen voor bedrukte tape. Maar welke bedrukte tape-soorten zijn er? En welke moet jij kiezen? Geen nood! In deze blog nemen we je graag wat verder mee in de wondere wereld van bedrukte tape.

Wat voor tape bedrukken?

Als je het besluit hebt gemaakt om je pakketten dicht te plakken met bedrukte tape, volgt er nog een veel belangrijkere keuze. Namelijk, welke verpakkingstape laat ik bedrukken. Globaal gezien kun je kiezen uit drie verschillende soorten tape. Zo kun je gaan voor PP tape, PVC tape en papieren tape. Bij een bedrukte tape van PP kun je kiezen uit verschillende lijmsoorten. Wanneer je gaat voor PVC tape, krijg je die standaard met solvent belijming. Bij een papieren tape kun je weer kiezen uit een standaard- of gegomde papieren tape.

Wat is het voordeel van bedrukte PP tape

PP tape laten bedrukken is de goedkoopste optie is een prima bedrukte tape. Hij heeft ook een goede lijmkracht en rolt soepel af. Kies je daarbij voor PP hotmelt tape, dan heb je direct een hoge aanvangskleefkracht. Dit is dus een erg handige keuze als je pakketjes snel na de sluiting moeten worden verstuurd. Een nadeel van PP tape is daarbij wel dat het een snerpend geluid maakt bij het afrollen. Wil je toch voor PP bedrukte tape gaan? Dan raden we je aan om te kiezen voor een low noise tape, of toch een PVC tape.

Tape bedrukken van PVC

PVC bedrukte tape, is toch wel de Mercedes onder de bedrukte tapes. De tape is uiterst sterk, elastisch, bestand tegen scheuren en plakt uitstekend dankzij zijn solvent belijming. Een ander groot voordeel is dat de bedrukte tape ook geschikt is voor zwaardere pakketten. PP tape kun je namelijk het beste maar gebruik voor pakketten tot 25 kg. Met PVC tape bedrukken kun je direct een stapje hoger gaan. Met deze krachtpatser van een tape kun je wel pakketten dichtplakken tot 35 kg. De bedrukking bij PVC tape is, bij een goede drukker, ook van uitzonderlijke kwaliteit. Een ander voordeel van bedrukte PVC tape is dat de bedrukking bijzonder slijtvast is.

De duurzame keuze van tape laten bedrukken

Tegenwoordig kunnen we bij het nadenken over onze verpakkingsmogelijkheden niet meer om het milieu heen. Om die reden staan we ook nog even stil bij de mogelijkheid van papieren tape bedrukken. Bedrukte papieren tape is bijzonder duurzaam. Zo kan de tape voor 100% worden gerecycled en is de grondstof voor de film voor 100% hernieuwbaar. Daarbij is de tape sterk en plakt hij ook uitstekend. Je kunt daarbij kiezen voor een standaard papieren tape, of een gegomde papieren tape. Die laatste bedrukte tape moet je eerst nog natmaken, voordat hij plakt.

We hopen dat je inmiddels wat beter bent geïnformeerde over de verschillende soorten bedrukte tape, zodat je de juiste keuze kunt maken. Een laatste tip van ons: ga nooit voor de goedkoopste aanbieder van tape bedrukken, maar kies voor kwaliteit. Je logo of bedrijfsnaam staat er immers op en dat moet wel goed plakken, of niet?

https://www.profipack.nl/tape-etiketten/bedrukte-tape