Hutbankie
Image default
Woning en Tuin

Wanneer slapen muggen?

Ben je afgelopen nacht ook lek gestoken door muggen en vraag je je af wanneer deze beestjes nou eens slapen? Wij hebben het antwoord voor je. Aangezien het beestje jou de hele nacht al heeft wakker gehouden is één ding zeker… s’Nachts slapen ze in ieder geval niet!

Hoe kom je van muggen af?

Muggen slapen overdag. Overdag zul je dan ook bijna nooit last van ze hebben. Maar in de avond krijgen ze honger en gaan ze op zoek naar voedsel. Jouw bloed is een lekkernij. Dus in de nacht zijn ze vaak erg actief op zoek naar voedsel. Nu dus de grote vraag, hoe kom je van die muggen af? Muggen zijn vrij natuurlijk te bestrijden. Vissen, vogels en vleermuizen zijn natuurlijke muggenbestrijders. Zij houden wel van een lekker muggetje. Dus eigenlijk geldt: Hoe natuurlijker je tuin is, des te minder muggen je hebt.

Zorg voor een natuurlijke tuin

Een natuurlijke tuin creëer je niet door een stenen tuin aan te leggen. Nee, dit moet een mix zijn van een stukje gras, planten, bomen, misschien nog een vijver erbij? Het moet aantrekkelijk zijn voor vogels. Naast veel struikgewas kun je ook nog enkele vogelhuisjes in je tuin verspreiden. Zo trek je extra veel vogels naar jouw plekje. In de zomer hoef je deze vogels niet te voeren. Ze eten immers muggen en andere insecten. Plaats in je natuurlijke tuin een vogelhuisje voor een koolmees, een vogelhuis voor mussen en eentje voor meesjes. Op deze manier trek je diverse vogelsoorten naar je tuin die ieder op zich wel weer muggen eten.

Anti mug

Verder kun je ook nog een anti mug stekker in je stopcontact steken. Deze geven of een bepaald geluid of geur die muggen niet kunnen waarderen. Zorg dan wel dat ze je slaapkamer uitkunnen. Want als je je deur dicht doet, blijven ze natuurlijk nog steeds in je slaapkamer. Ik zou beginnen met het aanschaffen van enkele vogelhuisjes van vogelhuisjes-kopen.nl en een anti muggenstekker van bol.