Hutbankie
Image default
Zakelijk

Waarom moeten je producten over een CE certificering beschikken?

Wat is een CE keurmerk juist?

Je hebt vast al wel gemerkt dat heel wat producten over een CE markering beschikken. Dit keurmerk geeft aan dat de items aan de vooropgestelde regels van de EER (Europese Economische Ruimte) voldoen. Voor het grootste deel van de producten is een CE markering verplicht. Zonder CE keurmerk kan je hoge boetes krijgen en mag je je producten niet op de markt brengen. Het is daarom erg belangrijk dat je weet wat de CE certificering betekent en hoe je dit keurmerk juist kan aanvragen.

Waarom is het CE keurmerk zo belangrijk

Bedrijven verwarren de CE certificering wel eens met een kwaliteitskeurmerk. De CE markering heeft echter niets met de kwaliteit van de producten te maken. De CE wetgeving richt zich namelijk op twee doelen. Eerst en vooral wil de EER de veiligheid van de producten op deze manier garanderen. Verder dient het CE keurmerk ook om de vrije handel binnen de Europese Unie te bevorderen. Om de certificering te behalen, moet je bedrijf aan verschillende richtlijnen voldoen. Het is aan de onderneming om te onderzoeken voor welke producten het bedrijf een keurmerk moet aanvragen en hoe je een CE verklaring juist opstelt.

Waarom zou je HMPA inschakelen?

Als het je niet helemaal duidelijk is hoe je de CE certificering moet aanvragen, kan je de hulp van HMPA inschakelen. HMPA is namelijk een gespecialiseerd bedrijf dat zich in het CE keurmerk heeft verdiept. Ze ondersteunen je tijdens het hele proces en ze zoeken voor je uit welke machines of producten juist een markering nodig hebben. Vervolgens geven ze je een duidelijk overzicht van de richtlijnen die binnen je vakgebied gelden en stellen ze een plan van aanpak op. Ten slotte zorgt HMPA ook voor de CE verklaring, zodat je aanvraag zeker goedgekeurd wordt.

Een specialist op het gebied van CE keurmerken

HMPA is een professioneel bedrijf met jarenlange ervaring in alles wat met de CE certificering te maken heeft. We werken met uiteenlopende bedrijven samen en onze werknemers hebben expertise in elk vakgebied. Bovendien volgen we voortdurend extra opleidingen en nemen we regelmatig deel aan workshops. Op deze manier scholen we ons bij en zijn we van de laatste trends op de hoogte. HMPS is de uitgelezen partner om je tijdens het hele traject te begeleiden. We weten waar je op moet letten en dankzij onze hulp behaal je het CE keurmerk zonder problemen.

https://www.hmpa.nl/