Hutbankie
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel bedragen de kosten geluidsisolatie?

Wanneer je van plan bent om je woning (beter) te laten isoleren zal je tot de conclusie komen dat je dat in het merendeel van de gevallen vooral zal doen om het warmteverlies in je woning in te perken. Dit gezegd hebbende is het echter in de praktijk eveneens zo dat je er goed aan doet om ook aandacht te besteden aan de geluidsisolatie waarvan sprake is. Voor heel wat mensen geldt dat ze in de praktijk vandaag de dag dan ook op zoek gaan naar informatie over de gemiddelde kosten geluidsisolatie waarvan sprake is. Ben jij ook één van deze mensen? Dan zal je hier op deze pagina alles te weten komen over deze kosten waar je naar op zoek bent. 

Hoe interessant kan geluidisolatie toepassen zijn? 

Bij het isoleren van een woning is het zo dat er rekening kan worden gehouden met twee verschillende vormen van isoleren. In eerste instantie is er de thermische isolatie waar je op kan rekenen. Wanneer de voornaamste reden om te isoleren betrekking heeft tot het inperken van warmteverlies in je woning is thermische isolatie uiteraard de meest voor de hand liggende keuze. Dit gezegd hebbende geldt voor heel wat mensen dat ze wonen in een drukke stadsomgeving waarin er veel sprake is van geluidsoverlast. In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor geluidisolatie al snel zal zijn gemaakt. Hierdoor kan je op een efficiënte manier de vervelende geluiden van buiten je woning ook daadwerkelijk buiten houden. 

Kosten geluidsisolatie, waar rekening mee houden?

Ben je benieuwd om meer te weten te komen over de kosten geluidsisolatie? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met het hieronder terug te vinden overzicht. 

  • Geluidisolatie voor vloer: Gemiddeld 30 à 45 euro per vierkante meter; 

  • Geluidisolatie voor plafond: Gemiddeld 35 à 55 euro per vierkante meter; 

  • Geluidisolatie voor muur: Gemiddeld 55 à 105 euro per vierkante meter;

Hou er in de praktijk uiteraard altijd rekening mee dat ook een combinatie van verschillende isolatiematerialen en dus ook kosten tot de mogelijkheden behoort. Het spreekt immers voor zich dat er niet zelden sprake is van zowel het isoleren van de vloer als het plafond als de muur. Op deze manier trachten mensen om vervelende geluiden van buitenaf op de meest efficiënte manier buiten het pand te kunnen houden. 

Spouwmuurisolatie – Isolatiespecialist

Hoe kan je deze kosten precies drukken?

Wil je graag de kosten geluidsisolatie drukken? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit op verschillende manieren kan gebeuren. In eerste instantie is het altijd interessant om te weten dat de kosten die worden aangerekend afhankelijk zijn van de partij in kwestie. Het spreekt immers voor zich dat er bij de plaatsing van geluidisolatie een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende soorten kosten. Het betreft hier dan concreet:

  1. De kosten voor het aankopen van het isolatiemateriaal;

  2. De kosten voor de plaatsing van het isolatiemateriaal;

Wil je de kosten geluidsisolatie dus met andere woorden drukken? Dan is het altijd een goed idee om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende partijen op de markt. Alleen op die manier kan je immers aanspraak maken op de laagst mogelijke kosten.