Hutbankie
Image default
Vervoer en transport

Essentiële fietstips voor elke rijder

Elk type rijder moet zijn fiets onderhouden. Of je nu vaak met de fiets naar je werk gaat, meedoet aan races of gewoon af en toe over de paden rijdt. U moet uw fiets laten repareren en regelmatig onderhoud uitvoeren. Om gevaarlijke situaties en dure verrassingen in de toekomst te voorkomen. Door deze basis suggesties voor fietsonderhoud op te volgen, kunt u uw fiets heel lang in goede staat houden.

Smeer uw aandrijflijn

Maak na een rit altijd je ketting schoon en droog. Als u dit doet, krijgt de smering de tijd om in de fietsketting te sijpelen. Zorg ervoor dat u niet smeert voordat u gaat rijden. Dit komt omdat het vuil en stof kan aanzuigen. Gebruik ook bij het smeren van uw fiets een zeer kleine hoeveelheid smeermiddel en veeg eventuele extra af. Een overmatige hoeveelheid smering kan het schakelen belemmeren en meer vuil aanzuigen. Advies nodig over smeermiddelen? Vraag ernaar bij je betrouwbare buurt fietsenwinkel. Investeer ook in een kettingreiniger om dik vet op je fiets te verwijderen.

Onderzoek uw banden

Niets is erger dan halverwege de rit te moeten stoppen om een ​​lekke band te verwisselen. Gebruik altijd een vloerpomp om uw banden te inspecteren en hun spanning te controleren. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw banden goed zijn opgepompt, inspecteert u ze op andere slijtage of schade die tijdens een rit tot een lekke band kan leiden.

Zorg ervoor dat u alle bouten, schroeven en moeren aandraait

Voorkom dat je fiets kapot gaat tijdens het fietsen. Controleer voordat u gaat rijden op losse schroeven, moeren of bouten om ervoor te zorgen dat alles goed vastzit. Neem wat extra bouten en moeren of gereedschap sets mee om ervoor te zorgen dat je dingen snel kunt repareren.

Onderhoud je fiets

Het is van cruciaal belang om uw fiets te onderhouden door hem elk seizoen naar een servicewinkel te brengen. De meeste bekwame fietsmonteurs hebben de kennis om uw fiets in goede staat te houden. De meeste fietsmonteurs zullen uw problemen oplossen en bepalen wat uw fiets nodig heeft om veilig te gebruiken. Dus of u nu gewoon wat basisonderhoud en kleine aanpassingen nodig heeft. Of u heeft een uitgebreide demontage en inspectie nodig, bezoek een gerenommeerde fietsenmaker om u heen voor adequaat onderhoud.