Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van Led downlight

Heb je al wel een gehoord van led downlights? Heel veel mensen kennen led downlights nog niet en misschien weet jij ook nog niet heel goed wat het precies is. Het zou heel goed kunnen dat je de naam niet kent, maar led downlights onbewust al wel gezien hebt bij iemand thuis. Led downlight zijn namelijk een soort van spotjes. Je kunt ze in het plafond plaatsen, maar ook zelfs in muren. Het grote verschil tussen spotjes en led downlights is dat het licht van led downlights een stuk minder fel is. Het licht wordt gelijkmatig verdeeld, hierdoor ontstaan er niet grote schaduwen. Wil je meer te weten komen over de voordelen van led downlights? Lees snel verder, want we benoemen ze in deze blog!

 

Beter voor het milieu

Zie jij het wel zitten om een steentje bij te dragen aan een beter milieu? Dan wordt het tijd om na te denken om over te gaan op led verlichting. Led verlichting is veel duurzamer dan gloei- en halogeenlampen. Led lampen zijn wat duurder, maar dat verdien je al snel terug. Gloei- en halogeenlampen verbruiken namelijk veel energie aan warmte. Er moet dus nog meer energie verbruikt worden om daadwerkelijk licht te produceren. Bij led lampen werkt dit anders. Led lampen verbruiken veel minder energie, daarom zijn ze dus veel duurzamer. Dit bespaard je uiteindelijk veel geld in energiekosten. Daarnaast is de levensduur van led lampen erg lang, je hoeft veel minder vaak een nieuwe lamp te kopen dan bij traditionele lampen.

 

Kleurtemperaturen

Veel mensen denken dat ze bij led verlichting alleen maar voor een fel wit licht kunnen kiezen. Dit is niet het geval! Led downlights bijvoorbeeld zijn er in verschillende kleurtemperaturen. Koud wit licht is natuurlijk niet gezellig voor in je woning, hier heb je dan meer aan de warme witte kleurtemperatuur. In klaslokalen of bedrijven kun je wel weer goed een koud wit licht kiezen, dit bevorderd namelijk de concentratie. Naast kleurtemperaturen heb je led downlights ook nog beschikbaar in verschillende kleuren, namelijk rood, blauw en groen. Ben je nu niet een fan van ronde led downlight? Ze hebben ook andere varianten, je kunt ook kiezen voor een vierkante variant als dat meer bij de locatie past waar de verlichting komt. Bedenk rustig wat jouw voorkeur heeft.

 

Heb je interesse?

Lijkt led downlight je wel wat na het lezen van alle voordelen? Kijk dan gerust eens rond op de website van Ledlichtstunter. Ze hebben heel veel keuze! Kun je geen keuze maken en wil je advies vragen? Dat kan natuurlijk ook, je kunt dan contact opnemen met de klantenservice en zij helpen je graag.

https://www.ledlichtstunter.nl/Led-downlights