Hutbankie
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je minder stroom verbruiken in je woning?

Het kost tegenwoordig steeds meer geld om je huis te verwarmen. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden die je hebt om minder stroom te verbruiken. Het verbruiken van stroom wordt vaak gedaan zonder dat mensen het door hebben. Door heel bewust te kijken naar je stroomverbruik en wat je kunt doen om dit te verminderen, kun je op jaarbasis een hoop geld besparen. 

Schaf een waterontharder aan

Als je je kleding altijd wast in een wasmachine en ook vrijwel dagelijks een vaatwasser gebruikt, geef je hierdoor een hoop geld uit aan stroom. De meeste mensen vinden het zeker het geld waard om dit soort taken niet zelf te hoeven uitvoeren, maar het is wel zonde om hier meer stroom voor te gebruiken dan nodig is. Daarom kun je maar beter een waterontharder kopen als je vaak gebruik maakt van deze apparaten. Een waterontharder haalt kalk uit het drinkwater waardoor dit ‘zacht’ wordt. Het gevolg hiervan is dat kalk er niet voor kan zorgen dat de leidingen van bepaalde huishoudelijke apparaten verstopt raken. Hierdoor hebben de apparaten veel minder stroom nodig om dezelfde taken uit te voeren. Het is dan ook slim om een waterontharder in Den Haag aan te schaffen om stroom te besparen. 

Haal stekkers die je niet gebruikt uit het stopcontact

Veel mensen beseffen dit zich niet, maar een stekker die in het stopcontact zit, verbruikt altijd stroom. Het is dan ook verstandig om stekkers die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen. Natuurlijk is het niet zo dat dit een groot verschil zal maken op je energierekening, maar alle kleine beetjes helpen. Daarom is het verstandig om er altijd voor te zorgen dat je een stekker uit het stopcontact haalt wanneer je weet dat je deze het komende uur niet nodig gaat hebben. Op jaarbasis kan dit een hoop stroom besparen. 

Doe lampen uit wanneer je in een andere ruimte bent

Het kan misschien wel even wennen zijn, maar het is slim om de lampen in je huis uit te doen wanneer jij niet in de desbetreffende ruimte bent. De reden dat zo veel mensen dit niet doen, is simpelweg het feit dat het makkelijker is om de lampen aan te laten staan. Echter, je verbruikt hiermee veel stroom die beter ergens anders voor gebruikt zou kunnen worden.