Hutbankie
Image default
Huishoudelijk

Hangstoel in plaats van hangmat

Een hangstoel kopen in plaats van een hangmat, is dat een goed idee? Ook in een hangmat kun je zitten. Je maakt de ophangpunten dan wat hoger. Als je jouw hoofd dan bij het ophangpunt houdt en je rug parallel met de paal dan je ook heerlijk zitten in een hangmat. Maar wanneer je er bijna nooit in ligt omdat je graag rechtop leest bijvoorbeeld, dan zijn hangstoelen een uitkomst voor jou. Kijk wel goed uit bij het kopen van zo’n stoel, de kwaliteit en de maat van de stoel zijn zeer belangrijk voor jouw zitcomfort.

Wat bredere hangstoelen voor beter zitcomfort

Voorheen waren hangstoelen enkel te koop in een breedtemaat van 90 centimeter. Echter omdat ook mensen met een normaal postuur graag in een hangstoel zitten, zijn deze nu ook verkrijgbaar in een breedtemaat van 110 centimeter. Deze bredere stoelen zorgen voor veel meer comfort wanneer je een normaal tot groot lichaam hebt. Zorg dat wanneer je zo’n bredere stoel koopt ook de spreiders in de stoel en het katoen waar de stoel van gemaakt is sterk zijn van kwaliteit om langdurig gebruik te garanderen.

Hangstoel van sterk katoen met lange vezels

Wanneer je kijkt naar de kwaliteit van katoen dan zul je er al snel achter komen dat er veel verschil is. Wanneer de hangstoel gemaakt is van kwalitatief goed katoen gemaakt van lange vezels dan weet je zeker dat deze stevig is en een hoge draagkracht heeft.Wil je nog luxere hangstoelen? Kies dan een stoel die is uitgerust met kussens. Ook zijn er hangstoelen te koop waarin je languit kunt liggen als je dit toch wenst om te doen. Hangstoelen zijn overigens eenvoudig mee te nemen. Doordat de spreiders in het midden aan elkaar zitten met een roestvrijstalen tussenstuk kun je de stoel eenvoudig inklappen. Vergeet dan niet om een stevig touw mee te nemen waaraan je de stoel weer kunt monteren en ophangen.

Verschillende hangstoelen

Er zijn verschillende hangstoelen op de markt verkrijgbaar, er is dus voldoende keus. Het wordt echter wel afgeraden om een hangstoel uit Azië aan te schaffen, deze zijn qua formaat gewoonweg te klein voor ons toch wel grote Nederlanders. Verder heb je keus uit bijvoorbeeld de Braziliaanse hangstoelen, de stoelen uit El-Salvador of zelfs de XXL lounger hangstoelen. Al deze hangstoelen zijn verkrijgbaar met kussens en kussenslopen. Dit zorgt naast extra zitcomfort er ook voor dat lichaamswarmte langer wordt vastgehouden. In ons Nederlandse klimaat betekent dit dat je langer buiten kunt blijven zitten in je comfortabele hangstoel wanneer het kouder wordt.

Welke hangmat kies jij?

De Braziliaanse hangstoelen zijn extra dik geweven en hebben een hoog draagvermogen. Deze zijn afgewerkt met macramé dat het zitcomfort extra comfortabel maakt. De budget Lazyrezt hangstoel gemaakt in El-Salvador is vrolijk gekleurd. Voor deze stoelen zijn overigens ook standaards en ophangsystemen te koop. De loungers XXL hangstoelen zijn de meest comfortabele hangende stoelen ter wereld. Je kunt er in zitten maar ook in liggen. Ben jij op zoek naar een kwalitatief goede hangstoel? Kijk dan op Maranon.nl