Hutbankie
Image default
Woningen

Esdoorn hardhouten vloeren

Als je toevallig om wat onderzoek te doen naar Maple Hardwood, zul je veel verschillende soorten tegenkomen, verschillende patroonnamen van esdoornhout, de categorie hard en zacht esdoorn. Alle verschillende namen kunnen behoorlijk verwarrend zijn. Dit kan een beetje overweldigend zijn, vooral als je probeert uit te zoeken welke de beste optie is voor je vloer.

Omdat vloerbedekking een integraal onderdeel is van elk huis en we weten dat het een behoorlijke investering is, we wilden uw onderzoek vereenvoudigen en u helpen bij het nemen van de beste beslissing over vloeren.

Verschillende soorten esdoorn vloeren

Er zijn twee hoofdcategorieën van esdoorn hardhout. Er is harde esdoorn en zachte esdoorn. Er zijn veel soorten die onder de categorie zachte esdoorn vallen. Er is echter maar één soort bekend als Hard Maple – Acer Saccarum. In deze blogpost gaan we het hebben over hard esdoorn. Houd ons in de gaten, want in de blogpost van volgende week gaan we het hebben over zacht esdoorn en de patroonvariaties van esdoorn die vaak verward worden over het feit of het soorten zijn of alleen beschrijvingen van de nerf en textuur van het hardhout.

Het spinthout is licht romig blonde kleur; terwijl het kernhout donkerdere bruine en rode tinten heeft. Het spinthout wordt meestal gebruikt om esdoorn hardhouten vloeren te maken. Het esdoornpatroon is lang niet zo prominent aanwezig als het eikenhout. Het korrelpatroon is lineair met minimale golven en wervelingen. De nerf zelf is vrij dun en ziet er erg delicaat uit in vergelijking met eiken en kan daarom perfect samen gaan met een scandinavische interieurstijl.

Als onze klanten voor esdoorn vloeren kiezen, is dat vooral te danken aan de lichte kleur en de strakke nerf. Het heeft geen druk graanpatroon. Op deze vloer moet polyurethaan op waterbasis worden aangebracht, aangezien polyurethaan op oliebasis de vloer ernstig zal vergelen. Veel klanten waarderen de crèmekleur van deze vloer. Je kunt esdoorn kleuren. Het schuurproces moet echter nauwkeurig worden uitgevoerd, omdat de vlek op esdoorn hardhouten vloeren erg vlekkerig kan worden. Het is het beste om een conditioner te gebruiken om ervoor te zorgen dat de vlek gelijkmatig doordringt. Als je toch kiest voor een beits, dan maakt het niet veel uit of je poly op waterbasis of poly op oliebasis kiest, omdat op dat moment de kleur van de vloer is veranderd.

Kiezen voor afgewerkte vloeren

Vooraf afgewerkte esdoornvloeren zijn een betere optie als u uw esdoorn hardhout gekleurd wilt hebben in plaats van afgewerkte esdoornvloeren. Het wordt geleverd met een fabrieksafwerking, wat resulteert in een zeer gelijkmatige vlektoepassing.

Maple hardhouten vloeren zijn er in verschillende soorten. Hoewel veel klanten dol zijn op het uiterlijk van de lichte crèmekleur met fijne nerf, kunt u esdoornvloeren kopen met meer kenmerken van het kernhout als dat beter bij uw stijl past. Laten we het hebben over de verschillende soorten esdoornvloeren…

De sortering van de vloer heeft geen invloed op de duurzaamheid of integriteit van esdoorn.

Esdoornvloeren worden heel vaak gebruikt op basketbal- en sportvloeren vanwege hun hardheid, beschikbaarheid en duurzaamheid.

Heldere kwaliteit esdoornvloeren passen heel goed in een modern en eigentijds designconcept vanwege het minimalistische patroon. Het is erg licht en zacht voor je ogen, waardoor het de perfecte vloerkeuze is voor dit ontwerp.


https://vloerenbaas.nl