Hutbankie
Image default
Vakantie

Een caravan bij huis stallen

U kent het wel, u komt terug van een vakantie met de caravan en zet hem even rustig op het oprit om de spullen uit te pakken. Natuurlijk heeft u na zo’n lange rit niet veel zin om dit direct te doen, dus laat u de caravan even op uw oprit staan. Maar mag u deze hier oneindig laten staan? Het antwoord daarop is nee. Hier gelden verschillende regels voor, maar deze verschillen per gemeente. In de meeste gemeentes is het toegestaan om uw camper maximaal drie dagen achter elkaar neer te zetten. Wanneer u deze voor een langere periode bij uw huis laat staan, loopt u het risico om een boete te krijgen. Dit betekent dat u dus maximaal drie dagen de tijd heeft om de caravan uit te pakken, schoon te maken en eventueel te repareren. Ook wanneer u deze op een locatie zet waar u moet betalen om te parkeren moet u voor de caravan extra betalen. U houdt ten slotte een extra parkeerplaats bezet. De reden dat gemeentes deze limiet stellen, is omdat er anders snel een tekort ontstaat aan parkeerplaatsen. Momenteel is er in de meeste steden al een tekort aan parkeerplaatsen, dat wordt op deze manier iets beperkt.

Waar kan ik mijn caravan dan wel stallen?

Omdat het niet mogelijk is om de caravan bij uw huis te stallen, zijn er andere locaties geregeld waar u deze wel kan stallen. Zo zijn er verschillende bedrijven die een opslag voor caravans aanbieden. Een van deze bedrijven is Topstallingen. Het voordeel van uw caravan op een externe locatie stallen is dat u deze niet meer thuis heeft staan. In de winter wordt de caravan vaak toch niet gebruikt, dus dan kunt u deze beter veilig ergens opbergen. Dit is hoe het werkt: u reserveert een plekje in de stalling waar u de camper kunt plaatsen. Tijdens het stallen wordt er BOVAG-onderhoud uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat u uw camper weer kunt gebruiken wanneer u deze in de zomer nodig heeft. Verder kunt u het hele jaar terecht bij uw camper. U bent de eigenaar van de ruimte, dus kunt u zelf kiezen wanneer u uw camper wilt ophalen. Hierbij bent u niet gebonden aan speciale openingstijden.

Waar kan ik mijn camper stallen?

Wanneer u besloten hebt om uw camper te stallen, zijn er verschillende locaties waar u deze kunt stallen. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit caravanstalling Aalsmeer, caravanstalling Amstelveen of caravanstalling Bergschenhoek. Welke u precies moet kiezen hangt ook af van uw eigen locatie. Het is handig dat u dichtbij de stalling woont, omdat u zo snel bij de caravan kunt zijn. Niets is zo vervelend dan dat u eerst lang moet rijden wanneer u uw caravan op wilt halen. Kies daarom altijd voor een stalling bij u in de buurt.

https://www.topstallingen.nl/