Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

De essentials voor me-time

De essentials voor me-time

Me-time, ook wel tijd voor jezelf genoemd, is belangrijk voor zowel je mentale als emotionele gezondheid. Belangrijk dus om dit eens in de zoveel tijd te doen. In deze blog lees je een aantal tips om dit in te plannen en zo goed mogelijk te benutten. 

 

Het plannen

In de drukke agenda’s van tegenwoordig komt me-time vaak niet terug. Tijd dus om dit voor jezelf een prioriteit te maken en het te plannen in je agenda. Hoe vaak je dit inplant is afhankelijk van je eigen voorkeur. Je kan dit wekelijks, maandelijks of eens in de twee maanden inplannen. Hiervoor kan je tijd reserveren in je agenda, dit kan een half uurtje zijn maar ook een stuk langer. Maak dit specifiek door van te voren te bedenken wat je in die tijd wilt doen. Plan het momentje voor jezelf op een moment dat je normaal vrij bent. Hiermee voorkom je dat je het uitstelt of helemaal niet doet. 

 

Lijst van activiteiten

Belangrijk bij me-time is dat je iets doet wat je echt leuk vindt. Dit kan lezen, mediteren, wandelen, koken of een spa momentje in huis zijn. Maak een lijst van activiteiten die je wel eens zou willen doen die jou echt helpen te ontspannen. Dit kan je helpen met kiezen als je even niet weet wat je wilt doen. Door af en toe iets nieuws te proberen kan je nieuwe interesses ontdekken. 

 

Zet je telefoon uit

Een van de grootste afleiders in het dagelijks leven is je telefoon. Om ervoor te zorgen dat het écht een momentje voor jezelf wordt, kun je het beste je telefoon uitzetten of op vliegtuigstand zetten. Hierdoor wordt je niet afgeleid door belletjes, berichtjes of social media en kun je echt ontspannen. 

 

Producten om jezelf te verwennen

Als je ervoor kiest om jezelf te verwennen met een heerlijk me-time momentje en extra te ontspannen kunnen beauty-producten je hierbij helpen. Ga lekker in bad met heerlijke badproducten zoals badzout of een bruisbal met een rustgevende geur of stap onder de douche en geef je haar een goede verzorgingsbeurt. Voor de beste verzorging voor je haar kun je terecht bij Redken. Ook kunnen verschillende verzorgingsproducten voor het gezicht je helpen om te ontspannen. Ga voor een heerlijk gezichtsmasker, serums of een crème en verzorg jezelf goed. 

Geniet van een gezonde balans tussen je werk en privéleven en plan dus eens in de zoveel tijd een momentje voor jezelf in. 

 

 

https://www.salontopper.nl/