Hutbankie
Image default
Aanbiedingen

Bodembedekkers voor je tuin

Als het gaat om landscaping (of gardenscaping), is het kiezen van de juiste bodembedekking essentieel. Het voegt niet alleen esthetische waarde toe aan je tuin, maar het dient ook praktische doeleinden zoals het helpen vasthouden van vocht en het verminderen van onkruid. Populaire bodembedekkers zijn schors, aarde en zand. Laten we ze allemaal eens nader bekijken.

 

Boomschors

Schors is een populaire keuze voor bodembedekking vanwege zijn veelzijdigheid en brede scala aan esthetiek. Het is er in veel verschillende kleuren en texturen, zodat je iets kunt vinden dat perfect past bij het ontwerp van je tuin. Het werkt ook geweldig als onkruidbestrijder, omdat het geen licht of lucht toelaat tot het vuil eronder, waardoor er geen nieuw onkruid kan groeien. Het nadeel van schors is dat het meestal duurder is dan andere opties en niet veel helpt om het vocht in de grond vast te houden. Bij 123natuurproducten vindt je verschillende soorten boomschors.

 

Aarde

Grond is een andere gebruikelijke optie voor bodembedekking, omdat het helpt vocht vast te houden en tegelijkertijd een gezonde plantengroei in je tuin bevordert. Bovendien, omdat aarde van nature voedingsstoffen bevat die planten nodig hebben, hoef je je niet zo vaak zorgen te maken over bemesting of het toevoegen van extra voedingsstoffen als bij andere soorten bodembedekkers zoals schors of zand. Aarde kan echter moeilijk zijn om mee te werken als je probeert een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk in je tuin te creëren, omdat het de neiging heeft om gemakkelijk in elkaar over te gaan zonder enige textuur of kleurvariatie.

 

Zand

Zand is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je bodembedekkers voor je tuin overweegt, maar het heeft eigenlijk een aantal unieke voordelen ten opzichte van andere materialen zoals schors of aarde! Om te beginnen helpt zand onkruid weg te houden door een fysieke barrière te vormen tussen hen en de onderliggende vuillaag, plus het is gemakkelijk genoeg om ongewenste planten weg te harken die toevallig door de kieren sluipen! Bovendien heeft zand uitstekende drainerende eigenschappen en helpt het verdamping te voorkomen op hete zomerdagen, waardoor het ideaal is om je planten het hele jaar door gehydrateerd te houden! Het enige echte nadeel is dat zand moeilijk schoon te houden is, omdat de wind stofdeeltjes met zich meedraagt die zich na verloop van tijd ophopen.